IX. Brassó Néptánc Gála

Írta:  Gönczöl András 2016.06.01.

A műsor meghívóján egy sokat sejtető felkiáltó mondat szerepelt: „Gyere el, s örülj velünk együtt!” Így tettünk, és jól tettük.

A műsor meghívóján egy sokat sejtető felkiáltó mondat szerepelt: „Gyere el, s örülj velünk együtt!” Így tettünk és jól tettük. A Rózsa Művelődési Házban május 27-én megtartott teltházas Brassó Néptánc Gála szervezője és néptáncosai nem tettek mást, mint betartották ígéretüket.
Mindazok, akik lelki békéjük tatarozásán fáradoznak, lopakodjanak be a ”felkészülő” terembe. Oda, ahol a műsort megelőzően az utolsó simításokat végzik, és az utolsó jó tanácsokkal látják el a fellépőket. Boldog, mosolygós, izgalomtól kipirult arcokra lelnek. Házman Terézia csapat és művészeti vezető hol hajszalagot igazított, hol bátorító szavakat mormolt, és mindeközben elkezdte a rendhagyó sajtótájékoztatóját is. – Az Aprók, a Borica és a Derenka néptánccsoportok - melyek egyben három különböző korcsoportot is takarnak - műsora kerül színpadra. Az Aprók három, a Borica négy, míg a Derenka hét műsorszámot táncol.

brasso1
Apukák, anyukák, nagyszülők, barátok, ismerősök és jó szomszédok tapsa fogadta Kőszegi János képviselő és Tasnádi András iskolaigazgató megnyitó szavait. Kőszegi János a néptánc hagyomány megőrzését emelte ki, majd hozzátette, hogy mindezt magas színvonalon és látható örömmel az arcukon táncolják el. Tasnádi András Házman Terikének, a gála megálmodójának és megvalósítójának nyújtott át egy virágcsokorral díszített ajándékot emlékeztetvén arra, hogy aki ilyen néptánc oktatói és szervezői munkára képes, mindig számíthat iskolájuk támogatására. A gálaműsor programjában megtalálható volt a magyar, erdélyi, felvidéki, moldvai és nem utolsó sorban délvidéki táncprodukció. Minden bemutatott táncszámot követően vastaps volt a jutalom. A gálaműsorról távozó nézők ”kihallgatott” beszélgetéseiből kiderült, remek mulatság részesei voltak, sőt akadt olyan vendég, aki tánclépésekben tette meg a kocsijához vezető ötven métert.

m3