Minden a gyerekekről szólt

Írta:  Puskás Attila 2016.06.02.

Bőséges programot kínált a családoknak a pestszentimrei és a Bókay-kertben megrendezett gyermeknapi kavalkád.

A pestszentimrei Hősök terén pillanatok alatt megtelt az ugrálóvár, a meredek felfújható csúszdafalra olyan lendülettel és tömegben kapaszkodtak fel kicsik és a kicsit nagyobbak, mint az Eger várát ostromló törökök tették azt a várfalhoz támasztott létrákon 1552-ben, természetesen még a forró leves-zuhany előtt. Levesről természetesen itt szó sem volt, de a légváron vagy a trambulinon való ugrálásban kimelegedett gyerkőcöket hűsítő fagyi és sok más finomság várta.

Zsokék és maszkok


A két póni sem pihent. A kedves négylábúak az első perctől kezdve szorosan cipelték hátukon körbe-körbe a kis zsokékat. A boldog gyermekmosoly akkor is megmaradt az arcokon, amikor az egyik paci valamitől megijedve megrázta magát, és lovasának bizony kapaszkodnia kellett, hogy nyeregben maradjon. Nem történt semmi baj, a következő kört pedig már zavartalanul tették meg.

gyer1
A lufihajtogató bohócnál készültek a kutyusok, virágok és zsiráfok, az arcfestés révén cicákká, kutyusokká és egyéb kisállatokká váltak a gyerekek, és a hennafestés szép motívumait is büszkén mutatták meg szüleiknek: „- Ugye milyen szép, anyu? Most nem kell kezet mosni!”

gyer2
Amíg a kicsik fáradhatatlanul cikáztak a játszótéren, addig a nagyobbak és a szülők közül többen kihasználták a szabadtéri fitneszsarok tornaeszközeit, vagy az Imre-ház előtti valamivel nyugodtabb területen többféle sakkjátékkal szórakoztak, és sokan látogatták az újdonságként kiállított vasúti terepasztalt is. Az orvosi rendelő mellett gyakran felhangzott a tűzoltó- és a rendőrautó szirénája, és biztos, hogy kisfiúk tucatjai gondolták ezen a napon úgy, hogy nagyok lesznek, akkor ilyen autókat fognak vezetni.


Mesés találkozások


Ezalatt a Bókay-kertben zsúfolásig megteltek a színpad előtt széksorok. A Hahota Gyermek Színház művészei a Brémai muzsikosok című klasszikus Grimm-mese feldolgozásának előadásába bevonták a közönséget is. A „Ha jó a kedved...” kezdetű dalocska közös éneklése során senkit sem kellett kiabálásra, sikongatásra buzdítani. Talán az Üllői útig is elhangzott a jókedv.

gyn3
Közeledett az ebédidő, és a Makám zenekar műsora kiváló hangulati aláfestést adott a számtalan vásári finomság – a kenyérlángos, a rétesek és az erdélyi kürtőskalács - elmajszolásához.
A vásári forgatagon túl a Bókay-kertben is hosszú sor állt a pónilovaknál és a kisállat simogatónál, de a hagyományos vidámparkban is szinte megállás nélkül pörgött ringlispíl, de a kisebb körhinták és főleg a hatalmas medencében lévő felfújható műanyag labdákban való pörgés, forgás, bolondozás lehetősége vonzotta a látogatókat.

gyer4
Többek között Shrek, Fiona, Pókember, Breki béka és Miss Röfi is feltűnt több más mesehős társaságában a Bókay-kertben. A színes jelmezekbe bújva a Kalandpark munkatársai csalogatták az ország talán legbiztonságosabb, és legtöbb élményt adó erdei játszóterére a gyerekeket. Számolatlanul készültek a közös fotók a kedvenc mesehősökkel, és sok szülő megváltotta a kedvezményes gyermeknapi belépőt.
Az esti két koncert is nagyszerű hangulatban telt. Előbb az Alma zenekar mozgatta meg a kilátogatókat a legkisebbektől a legnagyobbakig, majd az Animal Cannibals lépett színpadra és nívós fellépéssel zárta a gyermeknapi programot.

gyer5