Nincs tény, nincs szabály – csak formák és színek

Írta:  K.Gy. 2016.06.13.

Örömből fest, törvények nélkül. Gállos Mandula festményei a Rózsában.

Véletlen? Talán nem. Egy kiállításnak köszönheti a barátságát Gállos Mandula fiatal kerületi képzőművész, és Bach Szilvia, akit a szélesebb közönség elsősorban parodistaként ismer, ám aki maga is szeret ecsetet ragadni, és ezt meg is mutatni az érdeklődőknek. Mandula Bach Szilvia képeit mustrálta egy kiállításon, és a képek annyira megtetszettek neki, hogy meghívta a művésznőt következő saját tárlatára. Így esett, hogy június 10-én a Rózsa Művelődési Házban a parodista-festő mutatta be Gállos Mandula legújabb kiállított munkáit.

mand
A méltatás elsősorban a kiállító színválasztását és szabad fantáziáját emelte ki: Gállos Mandula nemigen törődik trendekkel, kötelező gyakorlatokkal. Szívből fest, örömmel, önkorlátozás nélkül.
˗ Nem tanultam a festést. Jókedvből csinálom. Többen talán tudják rólam, hosszabb ideje festek kutya- és macskaportrékat felkérésre. Szeretem csinálni, de kedvem támadt olyasmit is létrehozni, ami az én fantáziámban él, amit nem rendeltek meg tőlem. Így kezdtem hozzá ezekhez a képekhez. A festés öröm, amely egy kicsit kiemel a világból. Ilyenkor nem zakatol az agyban az a sok minden, ami máskor – magyarázta Mandula.
A kiállított művek a Rózsa Művelődési Ház galériájában tekinthetőek meg.