Alsós, felsős Aranygála

Írta:  Gönczöl András 2016.06.13.

A XVIII. kerületi tanulmányi és tehetségversenyek győzteseit díjazták két „felvonásban” a Kondor Béla Közösségi Házban.

A XVIII. kerületi tanulmányi és tehetségversenyek győzteseit díjazták két „felvonásban” a Kondor Béla Közösségi Házban. A díszelőadás első részében, május 24-én az alsó tagozatos tanulók voltak a főszereplők, a második részében, június 2-án a felső tagozatosok.

gala

Szerényen számolva is néhány ezer tanuló, felkészítő tanár és szülő közös sikerét takarják a 2015/2016-os tanév versenyeinek eredményei. Az alsós tanulók 1–2. és 3–4. évfolyamos kategóriában mérték össze a tudásukat, a felsősök pedig évfolyamonként. A két felvonásos Aranygála az egyes kategóriákban a legjobb teljesítményt nyújtó tanulókért volt.
Hajlamos az ember egy díjátadót a nem túl izgalmas események közé sorolni, de ez óriási tévedés. Valamennyi versenygyőztes fiatal arcán, mozgásán látszott az öröm, a büszkeség. Galgóczy Zoltán alpolgármester mindkét rendezvény köszöntőjében az önkormányzat és a kerületi emberek jókívánságait adta át a versenyek minden érintett szereplőjének.
Az első díjátadón Patakfalvi Attiláné tehetséggondozási szakértő, az alsós rendezvény „keresztanyukája” köszönte meg a gyerekek és segítőik áldozatos munkáját és az önkormányzat önzetlen támogatását.
A felsősök ünnepségén Kalmárné Takács Erzsébet versenykoordinátor, moderátor, miután köszöntötte az alpolgármestert és Hományi Tamás tankerületi igazgatót, a győzteseket és felkészítő tanáraikat, kiemelte, hogy a 23 kerületi versenyen a 68 kategóriában legeredményesebben szereplő tanulókat díjazzák, nekik szól a taps és a műsor.