A Bibliától az aquaparkig

Írta:  Róth Ferenc 2016.06.13.

Nagy lesz a nyári forgalom a Kossuth téri reformátusoknál.

Akik figyelik a Kossuth téri református gyülekezet életét, tudhatják, hogy csúcsforgalmat bonyolítanak le nyaranta. Így lesz ez az idén is, mert egymást érik a programok, és sorra fogadnak vendégeket is.

ref

Ezen a nyáron is várják a gyerekeket a népszerű egyhetes táborokba, amelyekre a Kossuth téri templomban lehet jelentkezni. Minden turnus hétfőtől péntekig tart, napi háromszori étkezéssel, és vasárnap 10 órától az istentiszteleten egy záró alkalommal.
Június 20–26. között iskolásoknak, június 27. és július 3. között óvodásoknak rendeznek bibliahetet. Mindkét héten Isten országáról lesz szó, sok drámapedagógiai játékkal, csoportosan megoldható feladatokkal. A programok sorában egyebek között kézműveskedés, kertészkedés, kenyérsütés szerepel. A táborok díja 12 ezer forint/fő.

Németül és angolul


Érkeznek külföldi vendégek is a Kossuth térre, akik a nyelvi táborokban az anyanyelvükön foglalkoznak a gyerekekkel. Először, július 4–10. között Deutsche Bibelwoche, vagyis német nyelvű bibliahét lesz. Erre lezárult a jelentkezés, de a várólistán még van hely. Ábrahámot kísérhetik végig a gyerekek a hit útján.
Augusztus első hetében English Bible Campnek, vagyis angol bibliahétnek ad otthont a parókia. Ennek keretében Dávid küzdelmeit ismerhetik meg a fiatalok.
Lesznek persze kikapcsolódást nyújtó programok is. Délutánonként szakképzett fazekasmesterek érkeznek, lesz lufihajtogatás, és készíthetnek Swarovski ékszereket is a finom kezűek. A nyelvi táborok díja 16 ezer forint/fő.

Kecskemét, Cegléd


Nagykőrösön táborozik augusztus 15–20. között a gyülekezet fiataljaival Sándor Balázs lelkész és a felesége, Sándor Gabriella. Ennek során efféle kérdések kerülnek majd napirendre: Úgy tűnik, magára hagyta Isten a világot. Miért halt meg Jézus? Mi történik a templomban? A beszélgetések és az elmélyülés mellett megismerhetik a táborozók a ceglédi református nagytemplomot, fürödhetnek az aquaparkban, Kecskeméten pedig többek között a harangjáték és a közeli arborétum adhat élményt.
Augusztus utolsó hétvégéjén a székelykeresztúri testvérgyülekezettel a Zempléni-hegységbe tervez közös kirándulást a Kossuth téri gyülekezet. A részletekről a templomban lehet érdeklődni.