Speciális olimpikonok számára gyűjtöttek

Írta:  2012.10.22.
Négy SOFI-s sportoló téli olimpiai felkészülését támogatta a Lion's Klub jótékonysági koncertje.
A SOFI négy fiatal speciális olimpikonjának téli világjátékokra való felkészülési és utazási költségei összegyűjtésére rendezett jótékonysági hangversenyt a Budapest-Pestszentlőrinc Lion’s Klub.

- Dél-Koreába négy sportoló és egy kísérő utazik januárban a SOFI-ból, a nevezési díjuk fejenként 150 ezer forint – mondta az október 19-i rendezvényen Gönczi Éva, a Budapest-Pestszentlőrinc Lion’s Klub elnöke. – A kiutazás mellett a felkészülésben és sportszerek vásárlásában is segíteni szeretnénk. Mindehhez legalább 1,5 millió forint szükséges. A sportolókat a SOFI alapítványa, illetve egyéb támogatók is segítik.
A műkorcsolyázó ikerpár, Hingyi Ágnes és Hingyi Rita és két rövidpályás gyorskorcsoláyzó, Mayer Barbara és Péter Dávid január 29. és február 5. között a dél-koreai Phjongcshangban képviseli Magyarországot, ezen belül a XVIII. kerületet.

Speciális olimpiai világjátékokat 2001 óta kétvente rendeznek, váltott téli-nyári rendszerben. A 2011-es athéni nyári versenyeken görkorcsolyázásban Mayer Barbara 3 aranyérmet, Péter Dávid pedig 2 bronzémret szerzett. A Hingyi ikerpár már rutinos olimpiai résztvevő, a lányok a korábbi olimpiákról több arany- és egyéb éremmel tértek haza.
A számukra rendezett jótékonysági esten a Landini együttes zenélt. A 30 éve a Vakok Iskolájában alakult zenekar historikus – reneszánsz és barokk - zenét játszik. Mostani műsorukon a középkortól az 1800-as évek elejéig tartó időszak magyar és külföldi szerzőinek műveiből adtak ízelítőt, autentikus hangszerekkel, magyar, illetve latin szövegű dalokkal.