Semmelweis jelenléte ma is érzékelhető

Írta:  Városkép 2016.07.06.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet idén is nagyszabású ünnepséget szervezett a július 1-jei magyar egészségügy napja, vagyis a Semmelweis-nap tiszteletére.

A díjakat, jutalmakat június 28-án adták át az előző esztendő legkiválóbb dolgozóinak.
A csaknem 200 vendéget dr. Ralovich Zsolt köszöntötte. A kórház főigazgatója hangsúlyozta: büszke arra az áldozatos, kitartó munkára, amelyet az intézmény dolgozói naponta végeznek, hiszen Semmelweis Ignác példájából tudható, hogy amit tesznek, annak gyümölcse előbb-utóbb beérik. Külön megemlékezett azokról az orvosokról, ápolókról, munkatársakról, akik nem lehettek ott az ünnepségen, mivel a munkahelyükön kellett helytállniuk. A főigazgató végezetül megköszönte Csepel, Pesterzsébet, Soroksár és Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának, amiért támogatásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy anyagilag is tudják honorálni a munkatársak kiváló teljesítményét.
Dr. Sahin Péter, a II. Belgyógyászati Osztály – Gasztroenterológia osztályvezető főorvosa beszédében kiemelte: „Ünnepelni csak olyan eseményt vagy személyt lehet, akinek a jelenléte ma is érzékelhető.”
Pesterzsébet díszpolgára, Losonczi Ottó megragadta az alkalmat, hogy köszönetet mondjon a kórház dolgozóinak. Elmondása szerint másfél hónappal ezelőtt bekerült az intenzív osztályra, és most az orvosok, ápolók, nővérek szakszerű, áldozatos munkájának köszönhetően vehet részt az ünnepségen. A vállalkozó elmondta, hogy anyagi és tárgyi eszközök adományozásával a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a kórház tovább modernizálódhasson, szépülhessen.
Az eseményen, amely a kórház éttermében állófogadással zárult, Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész működött közre.