Valamit kifőztek a futballpályán

Írta:  Róth Ferenc 2016.07.07.

A különböző futballbajnokságokon sikeresen szereplő csapatainak bajnokavató, éremátadó ünnepséget rendezett a PSK a Táncsics utcai sporttelepen.

Ha valaki bekukkantott június 14-én a pestszentimrei futballpályára, azt nem éppen megszokott látvány fogadta. Igaz, a kicsik, az ifjú U-sok edzettek a pályán, de az oldalvonal közelében három serleg és egy halom érem jelezte: történt valami Pestszentimre futballéletében. Mellesleg a hatalmas bográcsban rotyogó „valami” is azt erősítette, hogy itt ma nem futballozni készülnek.
Egészen másról, bajnokavató-éremátadó ünnepségről volt szó, ugyanis a PSK három csapata is bravúrosan szerepelt a nemrégiben befejeződött bajnokságokon. A „nagycsapat”, a felnőtt hivatalosan csak második lett, de így is feljutott a Budapesti Labdarúgó Szövetség I. osztályába. A második együttes (a tarcsi, a fakó, kinek hogy tetszik) a BLSZ II. osztályában szerepel az ősztől, míg a harmadik gárda, az öregfiúké ugyancsak maga mögé utasította a teljes mezőnyt.

15. B

Vesztett a sportszerűség

De vajon miért kapott aranyérmet a felnőtt csapat, miközben a második helyen zárt?
Erről a legilletékesebbet, a PSK elnökét, a futballcsapat kapitányát, Egry Zoltánt kérdeztük, aki elmondta, hogy a Kelen SC óvása miatt lett végül második a csapat, a pályán megszerzett pontok alapján azonban első.
– Keserű szájízzel, de tudomásul vettük, hogy nem mindig a pályán dőlnek el a dolgok, s nem a fair play jegyében. Nem véletlen, hogy aranyérmet kap valamennyi játékos. A legfontosabb az, hogy őszre olyan együttesünk legyen, amelyikkel akár a bajnoki címet is megcélozhatjuk az első osztályban. Így kell lennie, mert csak így van értelme belekezdeni bármibe is. Ha ilyen egységesek leszünk egy osztállyal feljebb is, akkor semmit sem tartok elképzelhetetlennek.
Az edző, Molnár Zoltán a csapategységet hangsúlyozta, valamint azt, hogy amikor megérezték a srácok a feljutás lehetőségét, nem lehetett megállítani őket.
– Bármelyik magasabb osztályban szereplő csapat elé is példaként állíthatnám a játékosaimat, mert ilyen egységet és akaratot ritkán lehet látni. A tavasz felénél már biztos voltam abban, hogy feljutunk.
Pedig ha visszatekintünk a bajnokság rajtja utáni fordulókra, akkor azt lehet látni, hogy a PSK négy forduló után a 10. helyen szerénykedett, ami nem kifejezetten ígért feljutást...
A BLSZ-t képviselő Czakó Tibor egyenesen „sporttörténelemnek” nevezte a három PSK-csapat sikerét.
– Igaz, a felnőtteknek hivatalosan csak ezüstöt adhatok át, de tudjuk, ők a nyertesei a bajnokságnak – mondta.
Lévai István Zoltán, a kerület sportéletéért is felelős alpolgármester az ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a PSK kiváló tavaszi szezon után jutott fel az első osztályba, és bízik abban, hogy egy osztállyal feljebb is megállja a helyét.
Mire elhangzottak a köszöntők, és mindenki gratulált mindenkinek, elkészült a „valami” is a bográcsban...

15. B 2

Ocztos aranyai

Van egy pótolhatatlan mindenese a PSK-nak, aki nem csak a gyepen, hanem azon kívül is mindent megtesz az imreiek sikeréért. A kiváló sportember, Ocztos Henrik pályára lépett az öregfiúkkal, valamint az első és a második csapatban is. Három aranyéremmel ismerték el a teljesítményét. Meg nagy-nagy tapssal...