Szurkoljunk együtt az Eb-döntőn

Írta:  Róth Ferenc 2016.07.09.

Vasárnap 21 órakor rendezik a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét, amikor szurkoljunk együtt az Eb-sátorban!

Csütörtökön este eldőlt, hogy a Wales-t legyőző Portugália után a házigazda Franciaország lesz a labdarúgó Európa-bajnokság másik résztvevője. Az érdeklődő kerületiek, akárcsak az Eb eddigi mérkőzéseit, ezt is végigkövethetik a régi Piactéren felállított szurkolói sátorban.
A portugálok, ha nem is fölényesen, de legyőzték a „kiscsapatnak” számító Wales-t, így Ronaldóéknak csak az volt a dolga, hogy végignézzék, miként végez Franciaország Marseille-ben a világbajnok Németország ellen.
A 90 perc során kiderült az is, hogy a házigazda meccsről-meccsre jobb formába kerül, s a németek ellen bizonyították is ezt, mert legyőzték Lőw-kapitány csapatát, s nem is érdemtelenül.
Az első félidő hosszabbításában egy büntető jelentette a németek végzetét, mert ezek után a második félidőben már nem tudták nyújtani a saját játékukat. Feszülten, kapkodva játszottak, míg a franciák egyre magabiztosabban. Meg is lett az eredménye, mert Griezmann megszerezte a második gólját is, végérvényesen eldöntve a meccs eredményét.
A házigazda sikere azt is jelentette, hogy már csak egy akadályt kell legyűrnie ahhoz, hogy elérje az álmát, s Európa futballtrónjára ülhessen.
Ami a kerületi lakosokat illeti, ezúttal is várja őket a szurkolói sátor, ahol kellemes italok és finom falatok mellett nézhetik végig az Európa-bajnokság utolsó összecsapását.
A találkozó július 10-én, vasárnap 21 órakor kezdődik.