Szünidei körkép

Írta:  Puskás Attila 2016.07.15.

Számos programon vehetnek még részt a gyerekek a nyár végéig

 

A nyári szünet legnagyobb gondja egy szülő számára annak megoldása, hogy amíg ő dolgozik, addig a gyerek ne unatkozzon otthon, vagy lézengjen az utcán, kulccsal a nyakában a lakótelep házsorai között, hanem biztonságos helyen, aktív kikapcsolódással töltse a vakációt. A kerületben a Bókay-kerti táborok mellett több más lehetőség is akad a hasznos időtöltésre.
A művelődési házak nyáron is változatos közösségi programokat szerveznek. Lehet még jelentkezni a Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) kreatív kézműves táborának harmadik turnusára, amelyet augusztus 8. és 12. között szerveznek. A foglalkozások 10-től 13 óráig tartanak, a tábor díja naponta 1800, a teljes hétre 8000 forint.

A családdal együtt
Szintén a PIK kínálatában található a családi táncház és népi játszóház. Az augusztus 21-i program 11 órakor kezdődik. Az ingyenes táncház a pestszentimrei Hősök terén lesz, a jó hangulatról Túri András és zenekara gondoskodik.
A közösségi házban Plugor Judit vezeti a népi hagyományőrző kézműves foglalkozást. A belépő gyerekeknek 500, felnőtteknek 800 forint.
A program célja az, hogy a gyerekek megismerjék a nemzeti hagyományokat, a magyar népdal és néptánc kultúráját, valamint a régi korok játékait, elfoglaltságait.

Változatosan a Kondorban és a Rózsában

2

Fotós táborral, kreatív játszótérrel és kerékpáros táborral készül a nyár második felére a Kondor Béla Közösségi Ház. A fotóoktatást augusztus 1–5. között tartja Posztós Csaba fotográfus, naponta 8 és 11 óra között. A részvételi díj 3000 forint lesz.

Jó idő esetén többek között szabadtéri sorjátékok, ügyességi versenyek várják a gyerekeket a kreatív játszótéren augusztus 15–19. között 10-től 14 óráig. Akkor sem kell szomorkodni, ha egyik-másik napon esne az eső, mert ebben az esetben a közösségi házban kézműves foglalkozásokon, filmvetítésen lehet részt venni.

A Szívügyünk a közlekedés elnevezésű kerékpáros napközis tábort augusztus 22. és 26. között rendezik meg, naponta 10-től 14 óráig. A tábor díja 3000 forint.

A programokra folyamatosan lehet jelentkezni

A Rózsa Művelődési Ház augusztus 1–6. között ezúttal is Szalafőn szervezi meg az őrségi hagyományőrző néptánctábort általános iskolások számára, immár negyedik alkalommal. A tánctanulás mellett kirándulások és különféle játékok színesítik a programot. A tábor díja 30 ezer forint, jelentkezni 10 ezer forint előleg befizetésével lehet a művelődési házban.
Játék a Havannán

A Havanna-lakótelepen egész évben, így nyáron is folyamatosan kínál játéklehetőségeket a Csibész Családvédelmi Központ. A Kondor Béla sétány 17. alatt működő prevenciós csoportban lehet asztaliteniszezni, csocsózni, igény szerint kézműves tárgyakat készíteni, sőt akár közös süteménysütésre is van lehetőség, ha a gyerekek úgy kívánják. Madarassy Judit intézményvezető elmondta, hogy sokszor szerveződnek spontán programok is. Ha akad egy jó ötlet, amelyhez sokan csatlakoznának szívesen, azt a lehetőségekhez képest igyekeznek megvalósítani.


A hagyományos napközis táborok

9. A. Önkori tábor 01922 copy
Folyamatosan lehet jelentkezni az önkormányzat és a Városgazda Utánpótlás Akadémia Bókay-kerti napközis rendszerű táboraiba. Az önkormányzati tábor augusztus 19-ig hétfőtől péntekig tartó heti turnusokban fogadja a jelentkezőket. A tábori díjakkal kapcsolatos információk a www.bp18.hu oldalon olvashatók, és ott találhatók a telefonszámok is, amelyeken érdeklődni lehet. Az akadémia a legnépszerűbb sportágakban egészen augusztus 26-ig hirdet táborokat. Minden fontos tudnivaló elérhető a www.akademia18.hu oldalon.