Nyáron sem pihen a Városgazda

Írta:  Puskás Attila 2016.07.20.

A nyári hónapokban is folyamatosan zajlanak a fejlesztések.

 

Iskolákban, egyéb önkormányzati intézményekben és a Bókay-kertben is dolgoztak már, illetve dolgoznak még a nyáron a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai. A befejezett vagy folyamatban lévő felújításokon túl tart a járdaprogram, és továbbra is megrendelhető a városüzemeltető cégnél a csatornabekötési szolgáltatás.
A nyári iskolai szünet minden évben az intézményi felújítások időszaka. Ilyenkor lehet nyugodtan, a tanítást nem zavarva elvégezni a javítási, korszerűsítési munkákat.


Új öltözők és buszok
Idén a Városgazda Utánpótlás Akadémia is segítséget tudott nyújtani iskolai öltözők felújításához.
– Az akadémia tavaly elbírált TAO-pályázatából befolyt összeg segítségével tudtunk felújítani egy-egy fiú-lány öltözőblokkot az Eötvös Loránd Általános Iskolában és a Kondor Béla Általános Iskolában. A két beruházás értéke nagyjából 8-8 millió forint volt – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester.
Az akadémia ugyancsak a fenti pályázat jóvoltából tudott sportkapukat vásárolni és beszerezni két autóbuszt. Ezek egyikét már márciusban forgalomba helyezték, a másik buszt a tervek szerint a nyáron adják át.
Lévai István Zoltán kiemelte, hogy a fejlesztésekhez elengedhetetlen volt a pályázathoz az önrészt biztosító önkormányzat, a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint a társasági adójának felajánlásával segítő Budapest Airport Zrt. együttműködése.


Sportos fejlődés
Az önkormányzat kiemelt fejlesztési területként kezeli a Bókay-kertet. A folyamatos megújulás jegyében a nyár elején megvalósult a strandfutballpálya szabványosítása, körbekerítése. A létesítmény, amellett, hogy megfelelően szolgálja az edzéseket és a táborokat, most már bármilyen hivatalos mérkőzés lejátszására is alkalmas. A strandfocipálya mellett lévő pavilonnak elkészült a csatornázása, és itt alakítják ki a pályához tartozó öltözőt. Az épület másik felébe költözik majd a Bókay-kertet üzemeltető részleg, ez lesz a karbantartó kertészek bázisa.
Pályázatból befolyt pénzből és a Magyar Kerékpáros Szövetség támogatásával építik át a park Cziffra György utca felőli részén az évek óta használaton kívüli BMX kerékpáros pályát, amelynél öltözőt is létesítenek. Ugyanitt épül egy gördeszkapálya is.

Műfüves focipálya a Bókay-kertben
A népszerű közparkhoz kapcsolódó fejlesztés egy műfüves labdarúgópálya építése is.
– A teniszpályák mögött tavaly felújítottuk az élőfüves futballpályát, de a talaj és a fű nem birkózik meg a terheléssel. MLSZ-pályázat segítségével most egy műfüves pálya is elkészül itt, így a két pályával már jobban lehet gazdálkodni – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester.
A fejlesztésekkel kapcsolatban Banyár László, a Városgazda Zrt. vezérigazgatója megerősítette, hogy a cég készen áll a még hátralévő nyári munkákra, és ugyanolyan magas színvonalon igyekszik megvalósítani mind az intézményi, mind az egyéb felújításokat, mint tette azt a korábbi években.