Szociális szolgálatok bográcsoltak

Írta:  Gönczöl András 2016.09.01.

Verőfényes nap fogadta augusztus 25-én a XVIII. kerületi szociális szolgálatok bográcsos főzőversenyén részt vevő csapatokat és vendégeiket a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola kertjében.

A főzőverseny szervezője az Életfa Szociális Szolgálat volt, a meghívottak pedig a Gyöngyvirág, a Somogyi László és a Borostyán szociális szolgálat főzőcsapatai, nyugdíjasai.
Az Életfa vezetője, Barnáné Matazsdi Edit a bográcsok és a színpad közötti szlalomozását függesztette fel egy szusszanásnyi időre.

bogracs verseny 01 copy
– Harmadik alkalommal rendezünk bográcsos főzőversenyt az önkormányzat kiemelt támogatásával. Ebben az évben a leves a főszereplő. Szakácsok, kukták titokzatos receptekkel felszerelve 8 órától készítik az illatdús leveseket, amelyeket dél körül bemutatnak egy-egy kísérő szöveggel megspékelve: „A mi levesünk a legfinomabb, mert...”
Az intézményvezető úgy gondolta, hogy négyes holtverseny alakul ki.

bogracs verseny 03 copy
– A szociális szolgálatok saját készítésű szórakoztató műsorszámaikat mutatják be – tette hozzá –, amelyeknek minden évben tomboló tapsvihar a jutalmuk. Lesz kártyaverseny, totózás, majd persze a közös ebéd. Dömsödi Farkas Bálint Gyere, táncolj! című zenés műsora zárja a mai programot.
A vidámságnak löketet adott a rendezvényt megnyitó Dömötör István alpolgármester, aki egy csipkés melltartóval, bugyival ékesített kötényben jelent meg. Miután levette a főzőversenyek elengedhetetlen kellékét, üdvözölte a nagy számban megjelent, de még erősen kuncogó vendégeket.
– Önkormányzatunk kiemelt figyelemmel kíséri a kerületi időseket szolgáló szervezett és spontán programokat. Támogat minden olyan kezdeményezést, amely tartalmas élményekkel gazdagítja a szépkorúakat. Ez a vidám bográcsos főzőverseny pont ilyen. A versenyt ezennel megnyitom, és saját korábbi tapasztalataim alapján jelzem, hogy könnyes nevetésre és jó hangulatra készüljenek!
A fergeteges kánkán- és Psota Irén-paródia, valamint a veresegyházi asszonykórus Janicsák Istvánnal előadott produkcióját követően bejött az alpolgármester jóslata, könnyező nevetés és vastaps volt a jutalom.

bogracs verseny 04 copy