Gigosz a Kondor színpadán

Írta:  Gönczöl András 2016.09.01.

Az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház augusztus 28-án Gigosz című előadásával ablakot nyitott egy más, eddig sokak számára ismeretlen színházi kultúrára.

Gigosz meséje három örmény lányról és az ő hétköznapi életükről szól. Ám mindeközben történik valami, valami rendkívüli: a lányok bátorságuk és vágyaik próbájának lesznek kitéve. Váratlan kalandokkal tarkított utazásukat ábrándos zene kíséri. De vajon sikerül-e megmenteniük Gigoszt, álmaik megtestesítőjét? Erre a kérdésre ezen sorok között ne keressék a választ... Mint a krimik esetében, itt sem volna elegáns dolog felfedni a főbűnös személyét. Akiknek mégis álmatlan éjszakákat okoz Gigosz sorsa, azoknak a közeljövőben lehetőségük lesz még megnézniük az előadást.
A szoros kerületi kötődésről Nazarjan Hamlet, a XVIII. kerületi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat elnöke mesélt:

ormeny nemzetisegi szinhaz 04 copy
– Természetes szívügyünk az örmény kultúra felkarolása, bemutatása. Ennek a törekvésnek egyik állomása a Gigosz című darab kerületi bemutatója. Nagyban segített az, hogy a kerületi önkormányzat is szívügyeként kezelte az ügyet. Az örmény kultúra népszerűsítése jegyében pályáztunk és nyertünk. Nagyon büszkék vagyunk színházi csapatunkra, ennyi elfogultságot nézzenek el nekünk. Remélem, a jövőben sok-sok kerületi és nem kerületi barátunkkal találkozhatunk egy-egy örmény rendezvényen.
A darab írója Tamás Tothion, zenéjét Kecskeméti Gábor és Juhász Endre szerezte. Az előadás főszerepeit Koncz Eszter, Karpelián Alexa és Keller Linda játszotta.

ormeny nemzetisegi szinhaz 02 copy