Tanévnyitó rendőri kísérettel

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.09.01.

Minden úgy történt, mint máskor. De azért egy kicsit másképpen.

A Kandó iskola igazgatója, Magyar Márta és a helyettese, Kiss Éva Mária után Lévai István Zoltán alpolgármester köszöntötte a diákokat és a vendégeket. Ezt követően Óberling József rendőr ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője mondandóját humorral fűszerezve szólt a diákokhoz, majd három kerékpárt és ajándékcsomagot adott át az iskolának, a XVIII. kerületi rendőrök pedig az első osztályosoknak ráadásként lufit is.

IMG 7607 átméretezve
Az ünnepség után a legkisebbek az iskola elé vonultak, és egy kis fotózkodás után rendőri kísérettel csoportosan átkeltek az úttesten, majd vissza.
– Különleges nap ez a mai az iskola életében – mondta Magyar Márta. – A pedagógiai programunk és a helyi tantervünk része, hogy a gyerekeket megtanítsuk a közlekedésbiztonságra és kulturált közlekedésre. Ez nemcsak elméleti ismereteket jelent, hanem gyakorlatiakat is. Ősszel és tavasszal az iskolai tanpályán gyakorolják a diákok a közlekedést.

IMG 7568 átméretezve
Az igazgatónő büszkén számolt be arról, hogy a Kandó iskola 2014-ben bekapcsolódott az Európai Unió által támogatott STARS (Sustainable Travel Accredited and Recognised Schools) programba, amelynek keretében a diákokat, a tanárokat és a szülőket a fenntartható közlekedési módok igénybevételére ösztönözik. A Kandó a legsikeresebb magyarországi általános iskolaként ezüstcsillagot kapott (az aranyat akkor nem osztották ki), az idén pedig megszerezte az arany minősítést.
A tanévnyitó ünnepségen részt vett Minyóczki Árpád rendőr alezredes, a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányságának vezetője és Gulyán Károly, a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány kurátora is.

IMG 7627 átméretezve