Bármelyiket választhatod!

Írta:  Róth Ferenc 2016.09.02.

Sportízelítő hatodszor is a Bókay-kertben.

Hatodik alkalommal rendezi meg a Sportízelítő 18 és ötödször a Kutyás Sportízelítő elnevezésű programot az önkormányzat. Az év kiemelt sporteseményének ezúttal is a Bókay-kert lesz a helyszíne szeptember 24-én, szombaton 10 órától. „A sport a mi szívügyünk” szlogenű rendezvény fővédnöke Lévai István Zoltán alpolgármester.

VAA 0847 copy

Ha valaki sokat tud erről az eseményről, az Eszes János, a XVIII. kerületi önkormányzat sportreferense, mert ő valamennyi ízelítőn ott volt, bőséggel fogyaszthatott a sportból.
– Ha hivatalos akarok lenni, azt mondom, hogy az idén is szeretettel várjuk a sport iránt érdeklődő felnőtteket és gyermekeket, akik szeretnék megismerni a kerület adta lehetőségeket, érdeklődnek az egészséges és sportos életmód iránt.
– És ha nem akar hivatalos lenni?
– Akkor csak annyit mondok, hogy gyertek, srácok, gyertek, lányok, az idén is nagy és sportos buli lesz. Megbarátkozhattok olyan sportágakkal is, amelyekről eddig csak annyit tudtatok, hogy vannak.
– Van-e valami, ami új lesz, ami eddig még nem volt az elmúlt öt esztendőben?
– Valójában nem tudok semmi szenzációval előállni, mert minden évben igyekeztünk mindent és mindenkit megmozgatni ahhoz, hogy a lehető legtöbbet nyújtsuk.
– Közben azért nagyot nőtt a választható sportágak száma...
– Igaz, ám ez elsősorban nem bennünket, rendezőket dicsér, hanem azokat, akik a sportot „csinálják” a kerületben. Mivel egyre több sportág és szakosztály kapcsolódik be, minden évben jogosabban mondhatjuk, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre egyre sportosabb.

Végtelen választék

 

A szervezők minden év elején megígérik, hogy növelik a választható, kipróbálható sportágak számát. Tartják is a szavukat, mert az alábbi felsorolásból látható, hogy szeptember 24-én annyi sportág között válogathatnak az érdeklődők, hogy nemcsak ízelítőt lehet venni, de dugig jóllakni is.
Íme, a kínálat: aerobik, dance aerobik, airsoft, asztalitenisz, atlétika, baranta, baseball, footgolf, futsal, golf, íjászat, kerékpár, kéttusa, kézilabda, korcsolya, korfball, kosárlabda, kutyás sportok, aikidó, birkózás, szumó, wado-kai karate, tékvandó, dzsúdó, kung-fu, kjokusinkaj, thai boksz, ökölvívás, labdarúgás, lövészet, nordic-walking, jóga, kangoo, pilates, öttusa, ritmikus gimnasztika, röplabda, rúdtánc, sakk, sí, strandlabdarúgás, strandröplabda, szinkronúszás, tánc, tenisz, természetjárás, tollaslabda, torna, triatlon, triál, úszás, vízilabda, vívás, zumba...
Lesz olimpiai kiállítás, sportbemutató, játszóház és kézműves sátor, egészségügyi mérés, táplálkozási tanácsadás, sportruházat- és sportszerbemutató, valamint tombola is.


A „vadállatokról”, pontosabban a négylábúakról, a kutyákról Varga Juditot, az önkormányzat másik sportreferensét kérdeztük.

– Azt már az első évek után érezni lehetett, hogy előbb-utóbb teret nyernek a kutyák is. Elsősorban Juhász József cselgáncsedzőnek köszönhetően vannak közöttünk a négylábúak. Az első években még csak bemutatóztak a színpadon, mostanra azonban megkerülhetetlenné váltak, és jól is van ez így. A jelenlétük derűsebbé teszi a napot, mert tudni való, hogy a gyerekek odavannak a kutyusokért. Most aztán lesz belőlük bőven. Megmutatják az ügyességüket, és lesz szépségverseny is számukra.
– Kik képviselik a Bókay-kertben a kerületi sportolókat?
– Éppen csak véget ért a riói olimpia, sokakban friss még az emléke. Így lehet ezzel a kiváló öttusázó, Marosi Ádám is, aki négy éve Londonban a harmadik helyen végzett, ezúttal azonban nem került a legjobbak közé. Ettől függetlenül ő a kerület sportarca, így ő is a vendégek között lesz.

Ők is segítenek


Az önkormányzati rendezvény sikeréhez a Városgazda 18 Zrt., a Városgazda Utánpótlás Akadémia, a Bókay Kalandpark, a Decathlon és az Eisberg cég is hozzájárul.