Együtt volt a „család”

Írta:  Róth Ferenc 2016.08.22.

Sokadszor rendezték meg augusztus 20-án azt a sportnapot, amelynek évek óta házigazdája a PSK a Táncsics utcai pályáján.

Nem lehetett eltévedni, mert a parkoló autók jelezték, hogy valami történik a PSK-pályán, amiről aztán kiderült, reggeltől estig tartó nonstop program. Ezzel vártak mindenkit a 108 éves egyesület vezetői, sportolói.

VAA 3386 copy
A „mindenki” szó nem tévedés, mert a PSK olyan kisegyesület, ahol az eredményeken és az eredményességen túl a családias hangulat, a „szeressük egymást gyerekek” elve érvényesül.
Így volt ez a sportnapon is, ahol nem lehetett nem észrevenni, hogy mindenki ismer mindenkit.

Henrik és József


Vonatkozik ez arra az Ocztos Henrikre is, aki a futballcsapat tagja, a Táncsics Mihály utcai sporttelep gondnoka és nem mellesleg a szakácsa is.
– Ez az én kötelességem, évek óta etetem a vendégeinket bográcsban készített gulyáslevessel, s mivel eddig nem mondta senki, hogy adjam át másnak a főzőkanalat, talán ízlik is – mondta Henrik, akinek PSK-s elhivatottságáról csak a legszebbeket hallhattuk, bárkivel is beszéltünk.
Feltűnt egy régi-új arc is a forgatagban. Azé a Konrád Józsefé, aki néhány évnyi távollét után tért vissza Pestszentimrére, „a régi otthonába”, szeretett egyesületébe.

A két Fata


– Korábban 25 évet töltöttem el itt, gondolhatja, milyen örömmel jövök vissza szeptembertől, és milyen izgalommal várom az új feladatot – újságolta a szakember, aki a labdarúgó-szakosztály vezetői tisztét tölti be a jövőben.
A leglelkesebbek a kispályás futballisták és a sakkozók voltak.
Az utóbbiakról megtudtuk Papp László szakosztályvezetőtől, hogy az egyesület minden rendezvényén asztalhoz ülnek. A sportnapon 14-en jelentkeztek a rapid versenyre, a Szent István-kupára, ahol megmérkőzött egymással fiatal is, idősebb is.
– Annak örülünk, hogy jön az utánpótlás. Láthatja, most kezdi a partit két éppen csak tini játékosunk, Fata Ciprián és a testvére, Ticián. Remélem, egyszer majd büszkék leszünk arra, hogy nálunk kezdtek – mondta Papp László, aki maga is az indulók között volt.

Fiatalokat vár az elnök


A bensőséges hangulatot alátámasztotta, hogy az elnököt, Egri Zoltánt is barátként üdvözölte mindenki. Ő is közülük való, ha úgy tetszik, sporttárs mint a bajnok futballcsapat játékosa.
– Büszkék vagyunk valamennyi szakosztályra, még akkor is, ha a futballt nevezzük, hogy úgy mondjam, zászlóshajónak. Ezért is fontos, hogy a felnőttek mellett jöjjenek a gyerekek is, népesítsék be a pályát, mert az értékünket valójában csak az utánpótlás-nevelésen keresztül tudjuk lemérni, ők a jövő – mondta az elnök.


Tip-top pálya


A sporttelepen sétálva nem lehet szó nélkül elmenni a kiváló minőségű, gyepes pálya mellett, amelyről úgy beszélnek, nem csak a kerületiek, hogy egyike a legjobbaknak a BLSZ I. osztályban. S lehet, hogy a „Legszebb sporttelep” címre is pályázik a PSK, mert a felújított öltözők azt sugallják, hogy nem akármilyen jövőt képzel el a Táncsics utcai sportcsalád.