Lakatos-nap a Görögdombon

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.09.05.

A Lakatos Lakótelep Környezetéért Egyesület szeptember 4-én rendezte meg a hagyományos Lakatos-napot. A helyszín – mint mindig – a Nefelejcs utca és a Lakatos út sarkán lévő Görögdomb volt.

Kellemes, napsütéses idő és remek hangulat várta azokat, akik a 14. Lakatos-napot választották vasárnapi programul.

VAA 6211 copy
A látogatókat és a főzőverseny résztvevőit Csörnyei Ferencné, az egyesület elnöke, a rendezvény lelke és motorja köszöntötte. A délelőtt folyamán a Szivárvány óvoda apróságainak tánccsoportja, az Eötvös iskola ének- és zenekara, a gyerekek kedvence, Moha bácsi, vagyis Mohai Tibor, az iskola pedagógusa, valamint a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai és a Bubik István Művészeti Iskola növendékei szórakoztatták a nagyérdeműt.

VAA 6107 copy
A kicsik a szokásos játékok mellett belülről is megtekinthettek egy tűzoltóautót, aminek nagy sikere volt.
Mindeközben megkezdték az előkészületeket a lecsófőző verseny résztvevői.
Az idén nyolc csapat nevezett be, amelyek mindegyike maga hozta a paprikát, paradicsomot, hagymát, a kolbászt és a többi hozzávalót.

VAA 6138 copy
Azok sem unatkoztak azonban, akik nem vettek részt a főzésben. Akinek kedve volt, környezetvédelmi totót tölthetett ki, vagy megmérethette a koleszterinszintjét és a vérnyomását.
A déli műsorszünetben ingyenes lecsókóstolóval várták a vendégeket, akik finom borokat is kóstolhattak.

VAA 6270 copy
Délután a program sztárvendégeként Peter Srámek, a Rising Star című tehetségkutató tévéműsor egyik felfedezettje adott koncertet.
A totót helyesen kitöltők közül kisorsolt két nyertesnek egy-egy kerékpárt adott át Kucsák László országgyűlési képviselő és Lévai István Zoltán alpolgármester. A legfinomabb lecsót főző csapat egy kétszemélyes tíznapos görögországi utazással lett gazdagabb.
A színpadi programot a Pedrofon együttes retrokoncertje zárta.
A rendezvényen részt vett Torma Beáta önkormányzati képviselő is.