Hetvenéves a felnőttek gimnáziuma

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.09.05.

Tanévnyitó megbeszélést tartottak a pedagógusok szeptember 1-jén a nevelőtestületi szobában, mielőtt találkoztak a tanítványaikkal.

Tanévnyitó megbeszélést tartottak a pedagógusok szeptember 1-jén a nevelőtestületi szobában, mielőtt találkoztak a tanítványaikkal.

IMG 7649 átméretezve
Galgóczy Zoltán alpolgármester, aki korábban maga is tanított a Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziumában, nemcsak azért mondott köszöntőt a tanáriban, mert megkezdődött egy újabb félév, hanem azért is, mert 70 éve indult útjára a felnőttek gimnáziuma Pestszentlőrinc településen.
A jubileum alkalmából, az elődök előtt is tisztelegve, Galgóczy Zoltán az önkormányzat nevében virágcsokor kíséretében emléklapot és egy faliórát adott át Grünvald Máriának, az intézmény igazgatójának. Az iskola egyúttal 700 ezer forintot is kapott a 70. évfordulóra.
– Kettős ünnep ez, legalábbis nekem – mondta Grünvald Mária. – Én harminc éve vagyok a pályán, a Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziumát pedig 1946-ban alapította az akkori kultuszminisztérium. Más néven és különböző helyszíneken működtünk. Ma is előfordul, hogy Dolgozók Gimnáziuma néven keresik az intézményt. Jelenleg a Kondor Béla sétány 10. alatt, a Csontváry iskolában találnak meg bennünket.
Az iskolában idén is 18 osztályt indítanak köztük négy 9., négy 10., öt 11. és öt 12. osztályt. A felvételi most zajlik, így nehéz létszámot mondani, de tavaly is több mint ötszázan tanultak itt.
Az igazgatónő hangsúlyozta, hogy a jó munka legfontosabb ismérve az, hogy hány ember tud leérettségizni az intézményben. A múlt év őszén százan, idén tavasszal 121-en jelentkeztek a vizsgára, akiknek többsége sikeresen vizsgázott.
– Szakértőként van rálátásom a más iskolákban folyó munkára – tette hozzá Grünvald Mária. – Állíthatom, hogy iskolánk legnagyobb erőssége a személyi állomány: a pedagógusok és a pedagógiai munkát segítők. Amíg ezt meg tudjuk tartani, akármennyire szűkösek is az anyagi és a műszaki feltételek, sikeres lesz az iskolánk, és jönni fognak a diákok.