Elkezdődött az iskolaév

Írta:  P.A. 2016.09.07.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre általános és középiskoláiban közel 11 ezer diák kezdte meg a 2016/17-es tanévet.

A Kassa Utcai Általános Iskola udvarán tartott kerületi központi évnyitón a 2. és 6. osztályos tanulók egy csoportjának zenés, verses ünnepi műsorát követően a nyolcadikosok az iskola logójával ellátott sállal, illetve nyakkendővel ajándékozták meg az elsősöket. A gyerekeket, a szülőket és a vendégeket – köztük Kucsák László országgyűlési képviselőt és Galgóczy Zoltán alpolgármestert – Bak Ferenc tankerületi igazgató köszöntötte:
– Megint elérkezett az évnek az az időszaka, amikor nehéz eljutni az iskolába. A forgalom nagyobb lett az utakon, és az iskola környékén nehezebbé vált a parkolás. Ennek én mégis örülök, mert ez azt jelenti, hogy a szülők szívesen jönnek el az iskolába, és szívesen hozzák ide a gyerekeiket. Az elsősöknek azt kívánom, hogy fedezzék fel az iskolát, teljesüljenek a vágyaik, és tanuljanak meg úgy írni és olvasni, hogy a jövőben semmiféle gondjuk ne legyen a tanulással. A végzős évfolyam nehéz feladat előtt áll. A nyolcadikosoknak fel kell készülniük a középiskolára úgy, hogy ne legyen problémás a tavaszi felvételi vizsga, és ne okozzon gondot az, hogy úgy teljesítsék a 8. osztályt, hogy helyt tudjanak állni a középiskolákban.

Kassa evnyito 02 copy
A tanévet Kucsák László nyitotta meg, aki rövid köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy szeptemberben még mindenkinek, tanárnak és diáknak is szoktatnia kell magát az új tanévhez.
– Egy új iskolaév mindig rejt magában olyan örömteli pillanatokat, amelyekért érdemes szeptemberben nekivágni az újabb útnak. Az pedig mindenkit doppingoljon, hogy jövőre is lesz nyár – tette hozzá az országgyűlési képviselő.
A 2016/17-es tanévet összesen 8632 gyerek kezdte meg a XVIII. kerületi általános iskolákban. Az önkormányzat idén is összeállított számukra egy-egy 10 darabos, az évfolyamoknak megfelelő füzetekből álló kezdőcsomagot. Amint azt Horváth Gábor, a Kassa utcai iskola igazgatója elmondta, ha már a szép idő ellenére nincs módja egy-két nappal megtoldani a nyári szünetet, neki kell kezdeni az új tanév feladatainak, így az új füzetek tartalommal való megtöltésének is.

Kassa evnyito 04 copy