Átadták a nemzetközi érettségi bizonyítványokat

Írta:  Puskás Attila 2016.09.08.

Ebben az évben 26 diák szerzett nemzetközi érettségi (International Baccalauretate) diplomát a Karinthy Frigyes Gimnáziumban.

A bizonyítványokat - hagyományosan a családtagok és az iskola diákjai előtt - a gimnázium aulájában, szeptember 6-án tartott kis ünnepségen vehették át a fiatalok Kucsák László országgyűlési képviselőtől.

VAA 6537 copy
Hutai László, a Karinthy gimnázium igazgatója rövid köszöntőjében elmondta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az érettségizők a nemzetközi átlagnál jobb eredményeket értek el.
A bizonyítványosztás után a végzett diákok tiszteletére rendezett állófogadáson Galgóczy Zoltán alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

VAA 6500 copy
A nemzetközi érettségire felkészítő kétéves programot 1992-ben indították be az intézményben . Az első évfolyam 1994-ben szerzett diplomát, és a magyar tanulók azóta folyamatosan a világ élvonalában teljesítenek. Az IB diplomákat a világ számos felsőoktatási intézményében elfogadják. Az idén végzettek közül többen Nagy-Britanniában, Hollandiában, és az Egyesült Államokban tanulnak tovább, de olyan végzős is van, aki a diplomaosztó idején már Abu-Dzabiban kezdte meg felsőfokú tanulmányait.