Runway Run

Írta:  Róth Ferenc 2016.09.09.

Ismét siker: ezren futottak ott, ahol máskor repülőgépek közlekednek.

A strandon hűsölést keresők bizonyára örültek a néhány napra még itt maradt kánikulának, nem úgy a Runway Run jótékonysági futóverseny résztvevői, akik már reggel sejthették, hogy nehéz dolguk lesz, ha teljesíteni akarják a távot. Nem beszélve arról, ha a jó helyezést is célul tűzték ki.

Életre kelt terminál


– Itt, az 1-es terminál előtt legalább 32 fok van, ami azt jelenti, hogy a kifutóknál, a forró betonon biztosan eléri a negyvenet – mondta a szervezőbizottság egyik segítőkész tagja, akitől azt is megtudtuk, hogy tavaly ezren álltak rajthoz.
– Mivel a forgalom az idén is nagy volt a pultoknál, úgy gondolom, az idén is „becsekkoltak” vagy ezren – így a hölgy, aki azért hozzátette, hogy csodálja azokat, akik ilyen bátrak, de neki azért jobb a reptéri épületben...

MND 4173
Apropó, épület... Szombaton újra életre kelt sokak régi, nosztalgikus kedvence, a Ferihegy 1-es terminál. Ennek várójából mentek ki a futók a „tetthelyre”, hogy megtegyék a távot. Pontosabban a távokat, mert a nők az 5, a férfiak és a váltók a 10 kilométeres távot teljesítették azon a futópályán, amelyik egyébként a személy- és teherszállító gépek felségterülete.

Hungarikum


Hardy Mihály, az eseményt szervező Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, duplán kell figyelniük arra, hogy jó házigazdák legyenek, mert a „civil” futóvendégeken túl az európai légi közlekedési szakmából és a repülőtéri kereskedelem területéről is sokan érkeztek, ők pedig tudják, mi a jó, tudják, mi az esetleges hiányosság.

MND 4480
Talán nem volt, nem lehetett okuk panaszra, mert a rajt előtt csupa-csupa jókedvű és mosolygós ember készült.
Hangsúlyozzuk, a rajt előtt, mert utána, a távok lefutása után nem mindenkinek volt őszinte a mosolya... Persze ennek az ellenkezője lett volna a csoda, hisz pokoli volt a meleg.
A Runway Run, mondhatni, hungarikum, mert Európában sehol másutt nem rendeznek futóversenyt reptéri futópályán.

Le a kalappal!


A nevezési díjakból a Budapest Airport a Suhanj! Alapítványt támogatja, amelynek célja rendszeres sportolási lehetőség biztosítása mozgássérülteknek több sportágban, és jut a forintokból a brit Anthony Nolan Alapítványnak is, amely elsősorban leukémiás betegek életmentő műtéteit támogatja csontvelődonorok felkutatásával.
Le a kalappal a segítő szándék és az indulók előtt, még ha napszúrást kockáztatunk is ezzel...