PSK: soha rosszabb kezdést

Írta:  Róth Ferenc 2016.09.09.

Újoncként kezdett a BLSZ I. osztályában a pestszentimrei futballcsapat, a PSK.

Újoncként kezdett a BLSZ I. osztályában a pestszentimrei futballcsapat, a PSK. Nem állítható, hogy félve várták a rajtot, amit Egry Zoltán egyesületi elnök és labdarúgó korábbi szavai is alátámasztottak. Azt mondta: „Tudjuk nem lesz könnyű, de a feljutás sem volt az. Nem szeretnénk a mezőny végén kullogni, s nem is fogunk.”

VSZ 1211 copy

Nos, az első három forduló után elmondható, hogy tartja a szavát a csapat is, a kapitány is: valóban nem a sereghajtók között várják a folytatást.
Az első fordulóban hazai pályán, a Táncsics utcában fogadta a PSK a tavaly a BLSZ I. középmezőnyében végző Testvériséget, és 1-1-es döntetlent ért el, ami jó eredménynek számít a premieren.
Következett az első idegenbeli összecsapás, amely nem hozott pontot. Az újbudai csapat, a Kelen SC 3-1-es győzelmet aratott a pestszentimreiek ellen.
A 3. forduló, a szeptember 4-i meghozta a PSK „történelmi” sikerét. A kék-fehérek hazai pályán nyertek jó játékkal 3-1-re a Ferencvárosi FC ellen, megszerezve az első győzelmet. A 0-0-ás félidő után a második játékrészben előbb Mészáros volt eredményes 11-esből, majd Nagy és Zsiga ért el akciógólt, 3-1-es sikert aratva így.
A következő fordulóban a PSK idegenben játszik az Unione FC ellen. A mérkőzés időpontja: szeptember 10., szombat, 11 óra.