Áldott karácsonyt!

Írta:  2012.12.24.
Kívánok minden lőrincinek és imreinek áldott és békés karácsonyt; olyan együttléteket, amelyeket a szív és a lélek irányít!
„Félszárnyú angyalok vagyunk mindannyian;
ezért csak akkor tudunk repülni, ha a másikat átöleljük.”
(Luciano De Crescenzo)


Este háromnegyed kilenc van. Gusztáv, a titkárságvezetőnk otthonról hozott mézeskaláccsal kínál bennünket. Nem én nyúlok először a dobozba; a szerencsésebb munkatársak látványos és komoly sérüléseket okoznak a diómázba mártogatott cukorgyöngyökön. Végül egy glóriától megfosztott angyalkát választok (ha édességről van szó, semmi sem szent a Polgármesteri Hivatalban...), és az ünnepi asztalokról, a várható koncertekről, az adventi hétköznapok ügyes-bajos dolgairól beszélgetünk.
Többek között arról, hogy karácsonyi köszöntő megírására kért fel a Városkép, és ódzkodom attól, hogy jelzőket halmozzak akkor, amikor igékre van szükség. Mert ahhoz, hogy a jelzők beteljesüljenek, tennünk is kell; mert csak az élheti meg áldásként a karácsonyt, aki tud szeretni, és csak annak lesz sikeres az új éve, aki tud bízni.
Hamarosan több tízezer kisebb-nagyobb karácsonyfánál töltjük majd a Szentestét és az ünnepi napokat. Ki otthon, ki a gyerekeinél, ki a barátainál – végtére is mindegy. Csak az számít, hogy a száj és szív egyetértsen, hogy amit gondolunk, azt úgy és akkor mondjuk ki, ahogy és amikor a szív diktálja.
Ennek nevében kívánok minden lőrincinek és imreinek áldott és békés karácsonyt; olyan együttléteket, amelyeket a szív és a lélek irányít; olyan koccintásokat, amik nem a felejtést, hanem a jövőt éltetik, és kívánok olyan évvégi történeteket, amelyekben a számukra legfontosabb emberek játsszák a főszerepeket.
Hölgyeim és uraim, kínáljuk meg egymást az otthonról hozott mézeskaláccsal!
Ughy Attila
polgármester