Piros, piros, piros, háromszor is piros…

Írta:  Gönczöl András 2016.10.04.

A Piros iskolában megrendezett családi napon jártunk szeptember 24-én.

Tévednek azok, akik a cím láttán egy nótaesti tudósítására számítanak. Valójában a Piros iskolában megrendezett családi napon jártunk szeptember 24-én. Egy olyan rendezvényen, ahol csak élivel lehetett elférni, közlekedni, és szinte minden négyzetméter más és más programot kínált a nagyszámú látogatónak.

VAA 3815 copy

A Piros Iskola Alapítvány elnöke, Sági Zoltán az örök mozgás valóságát bizonyítva hol itt, hol ott, hol mindenütt volt. Egy lassabb fázisában sikerült az alapítvány által rendezett családi nap programjairól érdeklődni.
– Az iskolánk tanulóin túl a szülőkből, barátokból álló népes vendégsereg is megtalálhatja a számára kedves produkciókat. Egy kis ízelítő a kínálatból: zenei műsorszámok, néptáncosok, játszóház, focimeccs és annak díjazása, technikai beruházás ünnepélyes átadása és egy olyan sátortábor, ahol a tanulók által némi szülői segítséggel készített hideg-meleg, édes és sós, finomabbnál finomabb falatokat kóstolhatnak. Remélem, hogy mindenkiben maradandó élményként rögzül a mai családi napunk – mondta az alapítvány elnöke.

VAA 3818 copy
Röviden visszatérve a szórakoztató műsorszámokhoz: meglepő volt a Tolna megyei Mórágyról érkező német nemzetiségi tánccsoport előadása. Olyan frissen, pattogósan pörögtek, forogtak, mintha a szomszéd házból jöttek volna, nem egy távolabbi településről.
A pestszentimrei Táncsics Német Nemzetiségi Általános Iskola és a pestszentlőrinci Piros iskola (hivatalos nevén Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola) hagyományosnak tekinthető futballdöntőit követően Banyár László, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója jutalmazta az alsósok és a felsősök csapatait. Összességében döntetlen eredmény született, az egyik korosztályban a Piros, a másikban a Táncsics nyert.

VAA 3789 copy
A családi nap kiemelkedő programja 10.50-kor kezdődött a Piros Iskola Alapítvány és a Városgazda összefogásával megvalósult technikai beruházás átadásával.
Az átadási ünnepség vendégei között ott volt Kucsák László országgyűlési képviselő, Galgóczy Zoltán alpolgármester, Banyár László, Sági Zoltán és nem utolsósorban a projekt megvalósításában részt vevő szakemberek.
– Az iskolák kommunikációs fejlesztésének önkormányzati programja 2015-ben indult. Ennek jelentős állomása a Piros iskolai technikai beruházás átadása – tájékoztatott az alpolgármester. – Kétmillió forint értékben tíz újabb kivetítős számítógépet adtunk át, így már mind a tizennyolc tanterem rendelkezik ezzel a taneszközzel. Jó hír, hogy ezek a beruházások a kerület más tanintézeteiben is folyamatosan megvalósulnak. Az anyagi forrásokat az alapítványok biztosították, a szakmai munkát a Városgazda munkatársai végezték.
Egy Piros iskolás kezdeményezés hírével zárjuk a beszámolónkat: az alapítvány támogatóit Piros-kártyával jutalmazza az iskola. A kártyabirtokosok 5-10-20 százalékos kedvezményt kapnak azokban az üzletekben, amelyekkel szerződést kötött az alapítvány.