Hétköznapi példaképek

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.10.06.

Az Akire büszke vagyok című pályázat eredményhirdetését szeptember 30-án tartották a Kondor Béla Közösségi Házban.

Patakfalvi Attiláné tehetséggondozási szakértő, a kerületi tehetségversenyek koordinátora hosszú évek óta lelke és motorja azoknak az önkormányzat által meghirdetett pályázatoknak, amelyek 6-10 éves korosztályt szólítják meg, és témájukban közel állnak a kisiskolások gondolatvilágához, érzelmeihez.
– Már több témakörben hirdettünk pályázatot, és a legsikeresebb munkákból könyv jelent meg: Kerületünk jövője, Kerületi Nagy Mesekönyv, Kerületi verseskönyv, Az én kívánságom, Az én tanítóm, Mesefa, Az én édesanyám címmel – mondta. – Úgy gondoltam, ideje, hogy a gyerekek pályamunkákat készítsenek a család férfi tagjairól, azokról az apákról, a fiútestvérekről, a nevelőapákról vagy a férfi rokonokról, akikre büszkék.

IMG 7893 átméretezve
Az 1-2. évfolyamos kisdiákoktól színes technikával készült rajzokat, a 3–4. osztályosoktól a rajz mellett rövid történetet is vártunk.
Öröm számomra olyan lehetőséget biztosítani, ahol a gyerekek írásban és rajzban is megfogalmazhatják gondolataikat.
A felhívásnak ezúttal is nagy sikere volt, a beérkező több száz pályamunkát E. Kottek Péter restaurátor, festőművész vezetésével értékelték.
A legsikeresebb rajzokból és írásokból könyv készült Galgóczy Zoltán alpolgármester ajánlásával.
A díjkiosztón Patakfalvi Attiláné, majd Galgóczy Zoltán köszöntötte az ifjú tehetségeket.
Az 1–3. helyezett diákok az oklevél mellett az Akire büszke vagyok című könyvet vehették át az alpolgármestertől, a többi ügyes alkotó pedig oklevelet kapott.