Biztonságosabb lett a Béke tér

Írta:  2013.01.07.
A Béke téren forgalomátszervezéssel tették lendületesebbé a járművek áthaladását a kereszteződésben.
A közelmúltban két fontos közlekedési problémát is sikerült megoldani a kerületben. Az Alacskai útra 40 kilométeres sebességkorlátozó táblákat helyeztek ki, a Béke téren pedig forgalomátszervezéssel tették lendületesebbé a járművek áthaladását a kereszteződésben.

– Az Alacskai úton több lakó is jelezte, hogy a gépkocsikkal nem tudnak kiállni, gyalogosként pedig nehéz biztonságosan átkelni az úttesten a nagy sebességgel közlekedő autók miatt – mondta Dámsa József, Ganztelep és Ganzkertváros fideszes önkormányzati képviselője (képünkön). – Az is nehezítette a lakók helyzetét, hogy mivel nincsen járda, az út mellett lévő gaz miatt kénytelenek voltak az úttest szélén közlekedni, ami szintén életveszélyes volt. A sebességkorátozó táblák kihelyezésével a problémák egy része megoldódott. A gyalogosforgalmat a Kerékvágás utcáig decemberben biztonságossá tették, arra pedig ígéretet kaptunk, hogy a városüzemeltető cég munkatársai az út mentén a kerülethatárig mielőbb elegyengetik a terepet, hogy gyalog lehessen ott közlekedni.
A Béke téren a Nagybánya utca felől érkezőknek gondot okozott, hogy minden irányba egy sávból lehetett kanyarodni. A balra nagy ívben kanyarodóknak sokat kellett várniuk, és ezzel akadályozták az egyenes irányú forgalmat, illetve a jobbra kanyarodókat. A megoldást a kanyarodósávok átszervezése jelentette, aminek nyomán most külön sávból lehet balra kanyarodni.
– A változással csaknem három év munkája érett be. Már az előző kormányzati ciklusban jeleztük ezeket az igényeket, de akkor még nem tudtunk érdemi változást elérni, most viszont sikerült – tette hozzá Dámsa József.