Tágasabb lett a Gyöngyszem óvoda

Írta:  Puskás Attila 2016.10.17.

Új épületrésszel bővült a Pestszentimrei Gyöngyszem Óvoda.

Új épületrésszel bővült a Pestszentimrei Gyöngyszem Óvoda. Az 1974-ben emelt eredeti épülethez csatol kétszintes szárny alsó részében egy 56 négyzetméter területű csoportszobát, a felső szinten pedig egy 74 négyzetméteres tornatermet alakítottak ki.
Amint azt Gajdosné Szabó Anita óvodavezető az október 11-i átadón elmondta, az intézmény életében történelmi jelentőségű a felújítás.

IMG 1640
– Óvodánk 1974-ben épült, és bár az akkori előírásoknak tökéletesen megfelelt, az eltelt 42 év során elhasználódott és szűkössé vált. Mindig is vágytunk egy tornaszobára, amit a saját gyerekeinken kívül a Tarka-Barka tagóvodánk és a Vackor óvoda gyerekei is használhatnak. Egy közösségi teret is nyertünk ezzel a szobával, mert a tornaórákon kívül rendezhetünk benne többek között bábszínházat, szülői értekezletet is.

IMG 1662
Az óvoda vezetője az új csoportszobáról szólva kiemelte, hogy a jövőben kisebb, vagyis kedvezőbb létszámú csoportokban tudnak foglalkozni a gyerekekkel.
– Korábban 27 gyermek volt egy-egy csoportban, ami sem nekik, sem a pedagógusoknak nem volt jó. A bővítésnek köszönhetően az elfogadott 20-25 gyerek között tudjuk tartani a csoportlétszámot – mondta Gajdosné Szabó Anita.
Az új épületszárny felavatásakor Kucsák László örömmel számolt be arról, hogy egyre többször kell eleget tennie annak a számára is kedves feladatnak, hogy részt vegyen egy-egy óvodai vagy más intézményi fejlesztés átadásán.

IMG 1666
– Az elkészült újdonságok átadása mindig jóleső érzés, azzal együtt, hogy az emberben mindig ott van a gondolat, hogy vannak még fejlesztésre váró intézmények, van még mit tennünk a felújítások érdekében. A kerületi önkormányzattal közösen igyekszünk minden pályázati lehetőséget megragadni, hogy a további felújításokhoz szükséges forrásokat előteremtsük. Fontos feladat ez, hiszen egyre több a kisgyermekes fiatal házaspár a kerületben, és fontos, hogy a kicsik megfelelő körülmények között töltsék az óvodai idejüket – mondta a kerület országgyűlési képviselője.
Galgóczy Zoltán rövid köszöntőjében kiemelte, hogy idén három óvodát újított fel saját erőből a XVIII. kerületi önkormányzat.
–Pestszentimrén a Gyöngyszem és a Zöldliget óvoda újult meg. Ez utóbbiban hamarosan szintén egy tornaszobát adhatunk át, míg Pestszentlőrincen a Vadvirág óvoda átépítését tudta finanszírozni az önkormányzat. Mindez egyébként a kerület lakosainak és az itt tevékenykedő vállalkozásoknak köszönhető – mondta az alpolgármester, aki úgy véli, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre igazán óvodabarát kerületnek vallhatja magát. – A városrész lakossága nem csökken, sőt némi növekedés is tapasztalható. A kertvárosi övezeteinket egyre több fiatal választja lakóhelyül, és gyermeket is szívesen vállalnak.

IMG 1669