Elismerés Ughy Attilának

Írta:  Puskás Attila 2016.10.22.

A Hűség a Hazához érdemrend nagykeresztjét vehette át Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere.

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc során hősi halált halt forradalmárok, a kivégzett a mártírok, a börtönre ítéltek, a Szovjetunióba deportáltak és a forradalom leverése közben eldördült sortüzek áldozatainak tiszteletére avatott emléktáblát október 20-án a Corvin Filmpalota oldalában Ughy Attila, Pestszentlőrinc –Pestszentimre polgármestere, Sántha Gábor az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének elnöke, Lomnici Zoltán a szövetség tiszteletbeli elnöke és Csigás Zoltán alelnök.

VAA 7751 copy
A ceremóniát megelőzően az 1956-os események 60. évfordulójára emlékezett a filmpalotában a világszövetség. Az emlékműsort hagyományosan az MSZVSZ kitüntetéseinek átadása követe, amelyen Ughy Attila a Hűség a Hazához érdemrend nagykeresztjét vehette át az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékének megőrzése érdekében végzett munkájáért.
- Fontos, hogy méltó módon emlékezzünk meg a 60. évfordulóról, és tovább vigyük az ’56-os hősök emlékét. Megtisztelő, hogy mások is észrevették azt a munkát, amit a kerületben ennek érdekében végeztünk, és szeretnénk végezni a jövőben is. Beszélnünk kell a forradalom még élő szemtanúival, amennyit csak tudunk, és amit ők elmesélnek azt tovább terjesszük a családunkban és a közvetlen környezetünkben, hogy élő maradjon az emlékezés.

VAA 7801 copy