Győzött a PLER

Írta:  2013.02.14.
Ha nem is sorsdöntő, de rendkívül fontos mérkőzést vívott szombaton a kerületi kézilabdacsapatunk, az FTC-PLER Budapest.
Ha nem is sorsdöntő, de rendkívül fontos mérkőzést vívott szombaton a kerületi kézilabdacsapatunk, az FTC-PLER Budapest a pestszentimrei Sportkastélyban. A Szegedtől elszenvedett idegenbeli vereség után a Tatabánya látogatott hozzánk, amelyik ellen illett győzni, ha a csapat tartani akarja a célját, vagyis, hogy az 1-6. hely valamelyikén végez az alapszakasz után.

Nos, a reménykedést tett, s jó játék követte, ami azt jelentette, hogy Zsiga Gyula csapata végül magabiztosan győzte le a Tatabányát, megszilárdítva azzal a helyét az első hatban.
Az első félidőben egyik gárda sem tudott ellépni a másiktól, igaz, az előny nagyrészt a vendégeknél volt. A zöld-feketék, ha nem is szaladtak az eredmény után, de a játékidő nagyobb részében 1-2 gólos hátrányban voltak a Tatabánya ellen. A hajrában – az utolsó néhány percben – azonban változott a játék képe, így a Zsiga-csapat egygólos 11-10-es vezetéssel vonulhatott az öltözőbe, ami izgalmas folytatást ígért.
Az is lett, mégpedig az első játékrészhez hasonló, fej-fej melletti küzdelemmel. Az FTC-PLER szinte lekopírozta az első harminc percet. A második játékrészt is a végén nyerte meg, s ebből fakadóan a fontos összecsapást is. Volt Lendvayéknak egy hármas gólszériája, amire nem tudott válaszolni az ellenfél. Az ekkor megszerzett háromgólos előnyt már nem engedte ki a kezéből a gárda, így végeredményben 25-22-es, biztos győzelmet aratott.
A csapat legeredményesebbje a hétgólos és sokat vállaló Lendvay Péter lett a nyolc találatával, míg Laurencz Szabolcs hétszer vette be a tatabányai kaput.

FTC-PLER Budapest–Tatabánya 25-22 (11-10).
Sportkastély, 1000 néző