A szebb, virágosabb kerületért

Írta:  Gönczöl András 2016.11.08.

Átadták a márciusban meghirdetett verseny díjait.

A virágok szépsége, illata és a környezetünkre kifejtett hatása megmozgatja a közösségeket. Az önkormányzat idén márciusban is meghirdette a Szebb, virágosabb kerületünkért pályázatot. A Rózsa Művelődési Házban október 28-án megrendezett díjátadó ünnepségére megtelt a színházterem.

VSZ 5608 copy

Az önkormányzat által támogatott pályázatot öt kategóriában hirdették meg: utcaszakasz, intézmény, lakótelepi előkert, családi ház, erkély. Mi sem bizonyítja jobban a virágos környezet igényét, mint a pályázaton részt vevők ezrekben mérhető száma. A díjátadó diszkrét báját pedig az ünnepség helyszínének kiválasztása adta – itt a virágok királynőjéről elnevezett Rózsa Művelődési Házra gondolunk.
Dömötör István alpolgármester a nyári ellenőrzés nem kimondottan biztató indulásának történetével indította a köszöntőjét:
– A fővárosi szakemberek egy esős napon végeztek ellenőrzést a kerületünkben. Úgy éreztük, ilyen időjárási viszonyok között nem tudják a virágcsodák a legjobb formájukat hozni, mert hát napsütésben még a virágok is szebben virulnak. Tévedtünk! Kirrné Feicht Ágnes főkertész asszonnyal nem győztük begyűjteni a dicséreteket. Ezeket a dicsérő szavakat szeretném most átadni. Az önök munkájának köszönhetően kerületünk kimagasló eredménnyel büszkélkedhet a fővárosi rangsorban.

VSZ 5617 copy
Az elismeréseket az alpolgármester nyújtotta át, a különdíjakat Kirrné Feicht Ágnes mellett Tóth Kálmán, az önkormányzat településfejlesztési és fenntartható fejlődési bizottságának elnöke adta át az intézmény, lakótelepi előkert, erkély és családi ház kategóriában.
A díjkiosztó ünnepség részeként a Dohnányi Ernő Zeneiskola diákjai színvonalas műsorral kedveskedtek a vendégeknek. A rendezvény a civil szervezetek díjazásával, majd állófogadással zárult.