Tornaszobát avattak a Zöldliget oviban

Írta:  P.A. 2016.11.12.

Új tornaszobával bővült a pestszentimrei Zöldliget óvoda.

Új tornaszobával bővült a pestszentimrei Zöldliget óvoda. A gyerekszemmel teremnek is beillő, 54 négyzetméteres helyiségbe az óvoda udvarára néző nagyméretű ablakoknak köszönhetően szinte árad a természetes fény.

VAA 1256 copy
A november 10-i ünnepélyes átadón a Zöldliget óvodásai játékos tornaórával vették birtokba a szobát. A kicsik lelkesen mozogtak, eljátszották a mondókákat, táncoltak és hogy mennyire komolyan vették a feladatot, mutatja, hogy egy-egy aprócska hibát vétve volt, akinek sírásra görbült a szája. Igaz csak egy pillanatig, mert a leejtett kendőt felvéve a következő ütemre már újra együtt táncolt mindenki.
A kedves produkció szünetében Ughy Attila polgármester rövid köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy régi adósságot törlesztett az önkormányzat a tornaszoba megépítésével.
- Nagyon fontos, hogy a gyermekek szellemi nevelése, a környezettudatos gondolkodásmód elsajátítása mellett jusson idő a testmozgásra is. A mindennapos testedzésre most már télen is megfelelő körülményeket biztosít ez a kis tornaterem.

VAA 1217 copy
Galgóczy Zoltán alpolgármester elmondta, hogy nagyjából egy hónap alatt a Zöldliget óvoda a harmadik intézmény, ahol jelentős bővítést végeztek.
- Elmondhatjuk, hogy lendületben a köznevelési ágazat, hiszen rövid időn belül torna- és csoportszobát adhattunk át a lőrinci Vadvirág óvodában, ugyancsak egy tornahelyiséget kapott a Gyöngyszem óvoda, most pedig a Zöldliget óvodában fejeződött be ez a fejlesztés – mondta az alpolgármester, hozzátéve, hogy bár az önkormányzat mindezt saját erőből finanszírozta, az érdem a helyi adófizető polgároké. – Azt mondhatjuk, hogy a kerület adóereje igen nagy. Ehhez természetesen kell a Liszt Ferenc repülőtér is, de a helyi vállalkozások fegyelmezetten fizetik a telekadót, és az iparűzési adót. Ezek a bevételek teszik lehetővé az önálló önkormányzati fejlesztéseket. A szülők által támogatott óvodai alapítványok is sokat segítenek, közel egy éve a Zöldligetben ennek segítségével készült el a KRESZ-pálya.
A Zöldliget óvoda tornaszoba átadóján Bauer Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője is részt vett.

VAA 1164 copy