Márton-napi lúdvacsora

Írta:  Gönczöl András 2016.11.17.

Ötéves hagyomány a Vasvári egyesület Márton-napi vacsorája. Idén Varga Miklós volt a sztárvendég.

A gasztronómia népszerűségét senki sem vitatja, elég csak a közösségi oldalakon közzétett receptek sokaságára gondolni. A Vasvári Pál Polgári Egyesület a Pestszentimrei Közösségi Házban november 12-én már ötödik alkalommal megrendezett lúdvacsoráját is két „recept” alapján szervezte. Az első: süssünk omlósra egy karakteres libacombot, tálaljuk burgonyapürével és párolt káposztával, majd a vacsora végén rétessel tegyük fel az i-re a pontot. A második: szervezzünk a tagjainknak, barátainknak egy kötetlen, jó hangulatot ígérő programdús estét.

VSZ 6163 copy

A többi már a vendégeken múlt, akik nem is okoztak csalódást a hangulatteremtésben. Üdvözlőitalként pezsgővel a kézben asztaltól asztalig járva látható örömmel üdvözölték egymást és a vacsora VIP-vendégeit: Kucsák László országgyűlési képviselőt, Ughy Attila polgármestert, Galgóczy Zoltán és Szarvas Attila alpolgármestert, dr. Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság korábbi, az Emberi Méltóság Tanácsának jelenlegi elnökét és Minyóczki Árpád rendőr alezredest, kerületünk megbízott kapitányságvezetőjét. Az egyesület két társelnöke, Bauer Ferenc és Tóth Kálmán elsőként üdvözölte a vendégeket, majd felkonferálta az est programját.

VSZ 6128 copy
Kucsák László így szólt a köszöntőjében:

VSZ 6161 copy
– Ez a vacsorameghívás közel áll a szívemhez. Bizonyítva látom a civil egyesületek összefogó erejét. Az ilyen könnyed, de tartalmas rendezvény azt is nyilvánvalóvá teszi, hogy nagyon is lehet mosolyogva, egy pohárkával a kézben kötetlenül beszélgetni.
– Olyan jó néha átváltozni – sóhajtott fel Ughy Attila, majd így folytatta: – Jóleső érzés egy ilyen baráti közösségben polgármesterből civillé válni. Kicsit megbújni, jóféle borocskával mindenki egészségére koccintani és közben átbeszélni közös dolgainkat.
Már az utolsó falat is lecsúszott, amikor Varga Miklós lépett a színpad elé, megosztva a hallgatósággal sok évtizedes művészi pályafutásának egy-egy ismert slágerét. Mondani sem kell, hogy az Európa és a Kell még egy szó című dalához egy lelkes vendégekből alakult népes kórus is csatlakozott. Láss csodát: hibátlanul emlékeztek a sláger ütemére, szövegére... Hát, így vagyunk mi a fiatalságunk legszebb napjaira emlékeztető örökzöld dallamokkal. Apropó, tovaszállt fiatalság. A zenét szolgáltató Retro Expressz zenekar színes repertoárjával szinte minden korosztály számára szolgált hol ölelkezésre, hol féktelen ugrálásra ösztönző talpalávalóval.

VSZ 6134 copy