Az okostelefon is segítheti az egészséges életmódot

Írta:  Puskás Attila 2016.11.20.

A dél-pesti egészségügyi dolgozók tanácskoztak a Rózsában.

Sok más mellett a szív és érrendszeri megbetegedések megelőzéséről és új gyógymódjairól, az orvos-beteg kapcsolat modernizálódásáról, a daganatos megbetegedések, a máj-és a cukorbetegségek kezeléséről szólt november 18-án a Dél-pesti Egészségügyi Dolgozók XXXIII. Tudományos Napja a Rózsa Művelődési Házban.

VAA 2960 copy
A megjelenteket Ughy Attila polgármester köszöntötte, aki rövid beszédében kiemelte, hogy bár Magyarországon tapasztalható az egészségügyi dolgozók elvándorlása, a XVIII. kerületre mégsem ez a jellemző.
- Van egy bizonyos mértékű megtartó ereje annak, hogy kerületünkben az egészségügyi szolgáltató az önkormányzat tulajdonában van, és a lehetőségeinkhez képest képesek vagyunk bizonyos mértékű többletjövedelmet biztosítani. Lassan egy éves a rezidensprogramunk, aminek keretében továbbra is várjuk a fiatal, végzős orvostanhallgatókat, akik a rezidens idejük után vállalják, hogy tíz évig háziorvosként Pestszentlőrinc-Pestszentimre szolgálatában maradnak.

VAA 2924 copy
A tudományos napról, mely egyben továbbképzés is volt, Dr. Szebényi Attila, a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy nem véletlen, hogy az előadások egy része kiemelten foglalkozott a szív- és érrendszeri betegségekkel.

VAA 2942 copy
- Magyarországon a szív és az érrendszeri problémák még mindig vezető helyen állnak a megbetegedések és a halálozási arány tekintetében. Nem győzzük hangsúlyozni a megelőzés fontosságát.
A továbbképzésen az orvosi témák mellett éppen a prevenció kapcsán volt szó arról, hogy miként segítheti az orvos-beteg kapcsolat hatékonyabbá tételét az úgynevezett e-health - az elektronikus kommunikáció egészségügyi célú felhasználása -, ezen belül az okostelefonokra letölthető, az egészséges életmódot segítő, motiváló alkalmazások használata.

VAA 2946 copy