Hetvenkednek a csemeték

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.11.21.

Jubileumi ünnepséget rendezett a Csemete óvoda fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából november 18-án.

A Csemete Óvoda családi házas környezetben, az Üllői úton helyezkedik el, két épületben. A múlt században létesült villában 1946 óta, a másiban néhány éve működik óvoda. Az épületekhez tartozó tágas udvaron hatalmas ősfák találhatók, modern és biztonságos játékok gondoskodnak a gyermekek önfeledt mozgásáról. Ugyanilyen szép és barátságos környezet fogadja őket bent az óvodában is. Persze, mindez nem egyszerre, varázsütéssel változott ilyenné. Ebben többek között nagy szerepük volt az elődöknek, és a mostani óvodai dolgozóknak.

VAA 3023 copy

A hetven év elég kerek évforduló ahhoz, hogy az intézmény megünnepelje. Erre az alkalomra eljött Ványa Lászlóné Izanéni is, aki gyermekként gyakran megfordult itt, mert a ház tulajdonosának kislánya a játszópajtása volt. – A háború után alakították át az épületet óvodává, de akkor én már nagyobbacska lány voltam, ezért csak „műkedvelő ovis” lehettem – mesélte Iza néni. – Sokszor látogattam el ide, mert hívogatott ez a ház. Amikor nekem is óvodáskorú lett a kisfiam, már őt vittem az intézménybe, később az unokáimat és most már a két dédunokám vonz ide, és persze a lányom is, aki itt óvodapedagógus.

VAA 3005 copy

A jubileumi ünnepségen fellépett a Sonore Vegyeskar Mohai Tibor György karnagy vezényletével, majd az óvodások műsora bűvölte el a vendégeket. Németh Jenőné óvodavezető mondott ünnepi beszédet.

– Hisszük, hogy az óvodánkba járó gyermek élmények útján erősen kötődik a természethez, meséhez, zenéhez, alkotó tevékenységekhez – fogalmazott az óvodavezető. – Tud nevetni, felfedezni, csodálkozni. Lelkileg szabad, szellemileg kreatív, szociálisan érzékeny, empatikus, kiegyensúlyozott és boldog. Végül Kodály Zoltán szavait idézte: „Szentnek kell tartanunk a gyermek érintetlen lelkét, amit abba ültetünk, minden próbát kiálljon”

Galgóczy Zoltán alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője mondott köszöntőt, majd az önkormányzat nevében virágcsokor kíséretében emléklapot adott át az intézmény vezetőjének, s egy faliórát és 700 ezer forintot ajándékozott a hetvenéves óvodának.

VAA 2988 copy