Nem kell már a sárban taposni

Írta:  2013.03.06.
Évtizedes problémát oldott meg az önkormányzat az Alacskai úton a gyalogosforgalmat biztonságossá tevő járda megépítésével.
Évtizedes problémát oldott meg az önkormányzat az Alacskai út 24. szám és a Kerékvágás utca közötti útszakaszon a gyalogosforgalmat biztonságossá tevő járda megépítésével. Az itt élőknek ezentúl nem kell az úttest szélén közlekedniük, és rossz idő esetén nem kell a sarat taposniuk.

A forgalomlassító táblák ugyan már tavaly kikerültek az út mellé, de a gyalogosok közlekedésének sürgős biztosítása még hátra volt. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársainak köszönhetően végre elkészült a lakott ingatlanok és az üres telkek előtti, összesen több mint 330 méter hosszú járdaszakasz.
– Sajnos a kerület korábbi vezetői a rendszerváltozás utáni húsz évben nem fordítottak különösebb gondot az Alacskai út gyalogosközlekedésének megoldására – mondta Dámsa József, Ganztelep és Ganzkertváros önkormányzati képviselője. – Tarthatatlan állapot volt, hogy az Alacskai út 24. alatt élők a sárban taposva voltak kénytelenek kivenni külső postaládájukból a küldeményeket, míg a távolabb lakóknak a Kerékvágás utca–Alacskai út 24. közti szakaszon az úttesten kellett közlekedniük életveszélyes körülmények között.
A 700 ezer forintos anyagköltséggel most elkészült járda a beépített részen 86 méter hosszan hagyományos aszfaltburkolatot kapott, míg az üres telkek előtti 247 méteres szakasz darált aszfaltos burkolatot. Ez utóbbi egy gyengébb minőségű döngölt járdafelület, és ideiglenes megoldásnak számít. Végleges burkolatot ezen a szakaszon az érintett telkek beépítése után lesz érdemes létrehozni.
Dámsa József elmondta, hogy az anyagi lehetőségek függvényében további cél, hogy a Kerékvágás utcától az Alacskai út mentén a kerülethatárig elkészüljön a gyalogosok biztonságát szolgáló járda.