Alkotóműhely az Ady iskolában

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.11.23.

Kerületi pedagógusok, szociális gondozók, nyugdíjasok és diákok különféle kézműves technikákat sajátíthattak el november 18-án az Ady iskolában.


A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány rendszeresen szervez olyan programokat, amelyek nem csupán a szabad idő hasznos eltöltését szolgálják, hanem új tudásanyagot, praktikus ötleteket is adnak a résztvevőknek.

VAA 3233 copy
– Alkotóműhely-foglalkozásokat tartunk kicsiknek, nagyoknak, nagycsaládosoknak, szépkorúaknak. Kirándulásokat, nyári táborokat, gasztronómiai délutánokat, kerületi versenyeket, családi napokat, egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvényeket, mentős napokat, elsősegélynyújtási és számítástechnikai tanfolyamokat, valamint különböző előadásokat szervezünk az érdeklődőknek – sorolta Diráné Huszár Gertrúd, a közalapítvány kuratóriumának titkára. – Ezúttal pedagógusokat, szociális gondozókat, kerületi szépkorúakat és tehetséges diákokat invitáltunk az alkotóműhely-délutánra, ahol a résztvevők megismerkedhettek a legújabb kézműves alapanyagokkal és technikákkal. Számos pozitív hozadéka van ezeknek a rendezvényeknek. Közösséget teremtenek, új ismereteket nyújtanak, segítik a diákokkal és idősebbekkel foglalkozók munkáját, kreativitásra, egyéni alkotásra ösztönöznek.

VAA 3222 copy
A szervezők minden alkalommal előrukkolnak valamilyen újdonsággal vagy meglepetéssel. Ezúttal Oravecz Péter ételszobrász volt a vendég, aki a helyszínen készített alkotásaival lenyűgözte a rendezvény résztvevőit.
Galgóczy Zoltán alpolgármester a megnyitón többek között arról beszélt: nagy örömmel tölti el, hogy ilyen sok érdeklődőt mozgatott meg a program.
– Az ilyen remekül megszervezett műhelyfoglalkozások nagy segítséget nyújtanak abban, hogy kerületünkben az oktató-nevelő munka minél színesebb és érdekesebb legyen – mondta.
A résztvevők havas téli képeket készítettek, s ünnepi díszüveg kínálótálak, háromdimenziós selyemfényű karácsonyi díszgömbök, ékszertartó fadobozok kerültek ki az ügyes alkotók keze alól. A Pentacolor cég, mint minden évben, most is a legújabb fejlesztésű termékeivel, festékeivel támogatta a több mint százfős alkotóműhely-foglalkozást.

VAA 3181 copy