A cica és a cserebogár

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.11.27.

Baár Tünde: Buda és Vince - Utálom a padtársam! című könyvének bemutatója és kerületi rajzpályázat díjkiosztó ünnepsége volt november 22-én a Kondor Béla Közösségi Házban.

Nem a megszokott koreográfiájú kiállításon és könyvbemutatón vethettek részt az érdeklődők, ugyanis a rendezvény alatt a Kondor Béla Közösségi Ház aulájában az egyik oldalon Bakos Barbara grafikusművész Buda és Vince - Utálom a padtársam! című könyvhöz készített illusztrációiból láthattak ízelitőt, a másik oldalon pedig Az iskolai élményeim című rajpályázat legsikeresebb alkotásait tekinthették meg.

IMG 8340 átméretezve

A könyvbemutatón – ami a közösségi ház nagytermében zajlott – a diákok humoros történeteket adtak elő arról, hogy milyennek képzelik el azt a bizonyos „álomiskolát”.

Ezt követően Kucsák László országgyűlési képviselő köszöntőt mondott, majd Császár Bíró Lilla, az intézmény igazgatója részletet olvasott fel a könyvből, aminek érdekessége, hogy Baár Tünde, a Piros iskola rajztanára sokéves pedagógusi élményeit is beleszőtte a szereplők izgalmas és tanulságos történeteibe.

IMG 8357 átméretezve

A felolvasás után a gyerekek és a lelkes felnőttek megtanulhatták a Bakos Barbarától, hogy miként lehet hasonló cicát és a cserebogarat rajzolni, mint amilyen a könyvben szerepel.

Konyv Baár Tünde átméretezve

– Tavaly volt egy országos irodalmi és képzőművészeti pályázat, amelyre beküldtük könyvünk első néhány illusztrált fejezetét – mondta Tünde. – Különdíjat kaptunk, és a Manó Könyvek Kiadója rögtön lecsapott ránk, mert még ebben az évben meg akarták jelentetni. Nekem ez az első könyvem, lányomnak itthon ez a második, amelyet ő illusztrált, azonban Angliában és az Egyesült Államokban már több, mint tíz kötete jelent meg. A könyvbemutatót követően a rajzverseny legügyesebb alkotói oklevelet és ajándékot vehettek át Baár Tündétől, Kucsák Lászlótól, Varga Ferenctől, az intézmény igazgatóhelyettesétől. A rendezvényen Csapody Kinga, a Manó Könyvek Kiadó főszerkesztője moderátorként működött közre.