Álljunk meg egy pillanatra

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.11.29.

Hetedik alkalommal állított keresztet advent első vasárnapjának előestéjén a Jobbik kerületi szervezete.

A korábbi években a piac előtti szabad területen, idén pedig a Hét vezér szoborcsoport közelében tartottak megemlékezést.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom advent első hétvégéjén országszerte több vidéki nagyvárosban és Budapest szinte összes kerületében felállította az advent és a karácsony eredeti üzenetére emlékeztető kettős keresztjét. A lőrinci megemlékezésen Makai Tibor, önkormányzati képviselő köszöntötte az egybegyűlteket. A karácsony közeledtével el kell gondolkodni azon, hogy mi az, ami egy hívő, keresztény ember életében fontos. A képviselő elmondta: lehet, hogy az évek során már ismerősen csengenek a szavai, de az a ciklikusság, ahogyan évről évre elérkezünk karácsony ünnepéhez, az emberiség meghatározó eleme.

VSZ 6202 copy
A rendezvényen elhangzott vers és dal is hozzásegítette a résztvevőket az adventi időszakra való ráhangolódáshoz.
– Ebben a rohanó világban, amelyben élünk, egy pillanatra meg kell állnunk, hogy egymás szemébe nézzünk, és végig gondoljuk, mit tettünk eddig, és mi az amit másként kell majd tennünk – fogalmazott az önkormányzati képviselő. Ehhez a gondolatsorhoz járul hozzá a Jobbik által a forgalmas helyeken minden évben felállított kereszt is.
Makai Tibor elmondta, hogy céljuk, felhívni a figyelmet a karácsony valódi értékére a vásárlási és költekezési lázban égő emberek számára, hogy észre vegyék az ünnep nem a drága ajándékokról, hanem az összetartozásról, a szeretetről szól. A képviselő idézett egy Facebook-bejegyzést is, amelyet ő is magáénak érez: „Ha átnézed a karácsonyi kívánságaid listáját, és rájössz, hogy abból egy sem vehető meg üzletben, akkor felnőttél”.