Tilos a teher a Nagykőrösin!

Írta:  K.Gy. 2016.12.01.

Napi két rövid időszakaszt leszámítva nem közlekedhet 3,5 tonnánál nehezebb gépjármű a Nagykőrösi úton – tájékoztatta az önkormányzatot a Budapest Közút (BK) Zrt.

A Nagykőrösi út burkolata rendkívül rossz állapotban van, a felújítás régóta ráférne. A probléma lakossági kérdés formájában felmerült november elején is, a Széky társaság év végi közgyűlésén, ahol Lévai István Zoltán alpolgármester (ő maga is pestszentimrei lakos) jelezte, hogy az önkormányzat már tárgyal az illetékesekkel a felújítással kapcsolatos tervekről.
A hivatalos válasz most érkezett meg. A BK úgy informálta a kerületi önkormányzatot, hogy a Budapesti Közlekedési Központ 2017-ben kezdi meg a felújítás tervezését, tehát ebben az évben még biztosan nem kezdődik meg a kivitelezés. A teljes felújításig útellenőrök vizsgálják folyamatosan az utat, és szükség esetén az apróbb hibákat kijavítják.
A rendelkezés feloldásáig tilos viszont 3,5 tonnánál nehezebb járművel közlekedni a Hunyadi János utca és a városhatár között. Ez alól – a lakossági áruszállítás érdekében – napi két időszak kivétel: a 10 és 12 óra közötti, valamint a 17 és 19 óra közötti.

DSC04074 copy