Sport is lesz az akadémián

Írta:  K.Gy. 2016.12.12.

Újabb szemesztere zárult le a kerületi nyugdíjas akadémiának, és a következő félévben ismét újdonságokra számíthatnak a hallgatók.

Folyamatosan növekszik az érdeklődés a kerületben évek óta sikeresen működő Nyugdíjas Akadémia előadás-sorozatai és tanfolyamai iránt. December 3-án a hagyományoknak megfelelően Ughy Attila polgármester is részt vett az akadémia napján, hogy átadja az okleveleket azoknak, akik rendszeresen látogatták a választott kurzusokat.

VAA 4651 copy

– Sokkal többen jelentkeztek, mint legutóbb: 676 fő kezdte meg a szemesztert, és 599-en jártak rendszeresen – tájékoztatott Ughy Attila.
A polgármester a tervekkel kapcsolatban elmondta, hogy a nyelvi kurzusokat és a számítástechnikai tanfolyamok egy részét a következő szemesztertől a novemberben az Üllői út és a Hengersor utca sarkán átadott TUD 18 oktatási központban tartják.

VAA 4695 copy
– Újdonság még – tette hozzá –, hogy néhány, az akadémia keretében már befejeződött kurzust a következő szemeszterben egyénileg lehet folytatni. Az önkormányzat ezeket már nem tudja finanszírozni, hiszen az akadémia további működését segíti, de aki szeretne a témában tovább elmélyedni, annak bizonyára megéri befizetni. Tudtommal például a jobb agyféltekés rajzolás olyan kurzus, amely iránt rendkívül nagy az érdeklődés.
A következő szemeszterben bővül a tematika is. Ahogy ebben a félévben újdonság volt az olasz nyelv, úgy a következő félévtől például olimpiatörténeti, sportágtörténeti előadások várhatók.