Fel, a sült malacra!

Írta:  Róth Ferenc 2016.12.27.

Kilencedszer rendezik meg az évbúcsúztató futóversenyt a Bókay-kertben.

Lassacskán a kerület védjegye lesz az a Bókay-kerti futóverseny, amelynek a végén a legjobb eredményt elérő atlétának átadnak egy sült malacot, hogy megkönnyítsék számára a szilveszteri vacsora egyik fogásának a megválasztását. Mint mindig, ezúttal is december 30-án rendezik meg a Malacvágtát, immáron kilencedszer.

VAA 7982 copy

A sportos kerületi embereknek, akárcsak a külföldi és hazai vendégsportolóknak, az év utolsó „rendes” napján is lesz alkalma bebizonyítani, hogy jó formában búcsúztathatják 2016-ot, s vághatnak bele a jövő évi felkészülésbe.
Mi tagadás, érdemes lesz szedni a lábakat, mert a legjobb akár egy szilveszteri vacsora főfogásával is meglepheti a családját, mert az övé lesz a sült malac.


Kisgyerektől kismamáig


A szervező önkormányzat sportfelelőseinek, Eszes Jánosnak és Varga Juditnak már készen van a forgatókönyve. Olyannyira, hogy akár az általuk megszervezett korábbi versenyeket is alapul vehetik, mert azok minden esztendőben percre pontosak voltak.
Feltételezhetően így lesz az az idei Bókay-kerti Malacvágtán is, amely minden esztendőben az önkormányzat évbúcsúztató versenye.
Az előszilveszteri Malacvágta december 30-án, 10 órakor kezdődik, s mintegy három óra alatt 7+1 futamot rendeznek meg. A legkisebbektől, a szuperminiktől a felnőtt férfiakon és nőkön át, egészen a babakocsis kismamákig (az ő futamuk lesz a +1) mindenki (profi is, amatőr is) megmutathatja, hogy az elmúlt évben sem felejtett el futni. A csábító vacsoraajánlaton túl a pezsgőre valót is megkereshetik a leggyorsabbak, mert lesz pénzdíjazás is. Ebben a 7. futam abszolut 1-3. helyezettje részesül.
Nevezni a verseny napján, december 30-án lehet, 8 órától a versenyrendezőségnél.


Tea és zsíros kenyér


Aki nem vihet haza malacot, az se szomorkodjon, mert az indulók között ajándékot sorsolnak ki, a rajtszámok alapján.
Ami a pénzdíjakat illeti: ebben a 7. futam első három helyezettje részesül.
Igaz, az időjárás eddig kegyes volt a Malacvágtához - nem volt sem nyakig érő hó, sem hideg, téli eső –, ám ettől függetlenül a rendezők forró teával és zsíros kenyérrel várják az atlétákat, hogy lelket leheljenek beléjük a célba érkezéskor.