Tegyünk a környezetünkért!

Írta:  2013.04.22.
Az önkormányzat idén is várja a lakókörnyezetünk tisztaságáért tenni akaró polgárokat, akik az április 22-i Föld napja alkalmából 27-én rendezendő kerülettakarítással tehetik tisztábbá a közterületeket.

Ők is a Föld Napjára készülnek

Az időjárás tavaly borús, esős volt, de ez nem szegte kedvét a környezetbarátoknak, akik akkor összesen 50 zsák szemetet szedtek össze.

Sokan segítenek

– Az idei akcióban is részt vesznek a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat és a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai. Az összegyűjtött hulladékot a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Városüzemeltetési Divíziója fogja elszállítani – mondta Kirrné Feicht Ágnes, az önkormányzat környezetvédelmi csoportjának vezetője. – A szemétszedéshez szükséges kesztyűket, zsákokat részben a Pilisi Parkerdő, részben a Városgazda és az önkormányzat ajánlotta fel. Ezenfelül minden résztvevő kap ásványvizet és egy apró ajándékot is.

A jó hangulat is fontos

A Sas utcai erdei játszótér területén az őrszolgálat munkatársai vendégül látják a szemét gyűjtésében részt vevőket. Az alapanyagokat az önkormányzat biztosítja, de azt még nem tudni, hogy mi rotyog majd a bográcsban.
A takarításba az alábbi 15 helyszínen kapcsolódhatnak be 9 órától kerületünk lakosai, az intézmények, civil szervezetek munkatársai és bárki, aki szívesen tenne az élhetőbb környezetért. A listában szereplő helyszíneken kívül az FKF Zrt. gépi takarítást végez az Alsó erdősor utcában.

Föld napja takarítási helyszínek

Szálfa u.– Nagykőrösi út–Hunyadi János u.–nagybani piac környéke–vasútállomás környéke. Találkozó: Szálfa u.–Vasút u. sarok. Felelős: Rákosmenti Mezei Őrszolgálat.

Szálfa u.–Lőrinci út–Határ u. közötti terület. Találkozó: Lőrinci út– Szálfa u. sarok. Felelős: Dunavölgyiné Lipokatich Margit.

Belsőmajor-lakópark. Találkozó: A játszótér bejáratánál. Felelős: Teleki Sándor.

Kapocs utcai erdőterület. Találkozó: Kapocs utcai iskola. Felelős: Rákosmenti Mezei Őrszolgálat.

Lakatos u.– Nefelejcs u.– Alsóerdősor u.–Büdi–tó. Találkozó: Nefelejcs u.–Gölle u.-i. buszmegálló, szelektív hulladékgyűjtő sziget. Felelős: Pásztor János önkormányzati képviselő és Csörnyei Ferencné.

Lakatos-lakótelep, a pingvinszobor környéke. Találkozó a helyszínen. Felelős: Ternyák András önkormányzati képviselő.

Havanna-lakótelep. Találkozó: Kondor Béla Közösségi Ház. Felelős: Vilmányi Gábor és Kiss Róbert önkormányzati képviselők.

Sas utcai erdei tornapálya. Találkozó a helyszínen. Felelős: Rákosmenti Mezei Őrszolgálat.

Közdűlő u.–erdei tornapálya. Találkozó: A Közdűlő utcai sorompó előtt. Felelős: Galgóczy Zoltán önkormányzati képviselő.

Vág u.–Szemere utcai iparvasút környéke. Találkozó: Vág u.–Szemere u. sarok. Felelős: Kőszegi János önkormányzati képviselő.

Gerely sportpálya, Thököly utcai pálya. Találkozó: Gerely sportpálya. Felelős: 1908 SZAC Öregfiúk Közhasznú Sportegyesület és Szarvas Attila Sándor önkormányzati képviselő.

MEOE Kutyakiképző Iskola. Találkozó a helyszínen. Felelős: Juhász József.

Flór Ferenc u.–Kőrös u. sarkánál lévő erdőterület. Találkozó a sarkon lévő sorompó előtt. Felelős: Kardos Gábor önkormányzati képviselő és Pethő Ágota.

Balassa u.–Szent Lőrinc sétány. Találkozó a sétányon a szökőkútnál. Felelős: Ivády Anett.

Fáy u.–Lenkey u.–Liszt Ferenc u. környéke. Találkozó: Fáy u.–Lenkey u. sarok. Felelős: Kádár Tibor önkormányzati képviselő.