Hiánypótló készülék a Dél-pesti kórháznak

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.01.26.

Csúcstechnológiás ultrahangos készüléket vásárolt az önkormányzat a Dél-Pesti Kórháznak.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata 48 millió forintos anyagi támogatásából egy új, korszerű, csúcstechnológiás endoszkópos ultrahangkészüléket helyeztek üzembe a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban.

dr Sahin Péter ov. főorvos átméretezve

A fővárosban eddig mindössze három helyen lehetett ilyen készülékkel vizsgálatot végezni, éppen ezért kiemelt jelentőségű, hogy egy hiányt pótló, sokoldalú, új endoszkópos módszert tud a kórház az önkormányzat segítségével bevezetni.

Az átadóünnepségen dr. Ralovich Zsolt, a Dél-pesti Kórház főigazgatója köszönetét fejezte ki Ughy Attila polgármesternek a nagy értékű berendezésért. – Egy álom valósulhatott meg a műszer beszerzésével – mondta a főigazgató. – Nem kell szívességet kérni más kórháztól, hogy fogadja a nem a saját ellátási területéhez tartozó betegeket, mert már meg lehet oldani „házon belül” a vizsgálatot.

Dr Ralovich Zsolt Ughy A Pánczél Károly ogyképviselő átméretezve

Ughy Attila polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat a lehetőségeihez képest minden segítséget megad a Dél-pesti Kórháznak, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosai továbbra is magas szintű egészségügyi ellátásban részesülhessenek. A polgármester elmondta, hogy a főigazgatóval időről dőre megbeszélik, miben tud segíteni az önkormányzat, hogy a kórházban a betegek gyógyulása gyorsabbá és fájdalommentesebbé válhasson.

A kerület fontosnak tartja az Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. támogatását is, különös tekintettel az egynapos sebészetre, amelynek keretében a kórházban 24 óránál rövidebb tartózkodást nem igénylő műtéteket, orvosi beavatkozásokat végzik. Mindez biztonságot, segítséget adhat a kerületi lakosoknak ahhoz, hogy kicsit könnyebben tudják leküzdeni a betegségüket.

Végül dr. Sahin Péter, a II. Belgyógyászati osztály – Gasztroenterológi osztályvezető főorvosa vette át a szót, és elmondta, hogy az endoszkópos ultrahang alkalmas az emésztőrendszer falának szövettani rétegenkénti megjelenítésére, az emésztőrendszer közvetlen szomszédságában lévő szervek részletdús ábrázolására, valamint mindezekből szövettani mintavételre is. A vendégek lehetőségük volt megtekinteni az endoszkópos ultrahangkészüléket működés közben is, a diagnosztikus beavatkozást dr. Sahin Péter prezentálta.

Az eseményen részt vett Dömötör István alpolgármester, Rácz Ferencné az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főosztályvezetőhelyettese, dr. Juhász Ágnes, a XVIII. kerületi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. orvosigazgatója, valamint Pánczél Károly országgyűlési képviselő.