Lehetőségek a kerületi vállalkozók előtt

Írta:  2013.05.12.
Erdődy Viktor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) XVIII. kerületi tagcsoportjának elnöke sikeresnek minősítette az együttműködést a kerületi önkormányzattal.
Erdődy Viktor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) XVIII. kerületi tagcsoportjának elnöke sikeresnek minősítette az együttműködést a kerületi önkormányzattal, illetve a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt-vel.

– A városüzemeltető cégtől a kamarai iroda hetente e-mailben megkapja a kerületben végzendő azon munkák listáját, amelyek nem kapcsolódnak közbeszerzéshez, és ezeket közvetítjük a helyi vállalkozóknak – mondta Erdődy Viktor, a BKIK XVIII. és XIX. kerületi tagcsoportjainak május 9-i fórumán a Gombás Étteremben.
Erdődy Viktor beszámolt az AirLED programban való részvétel lehetőségéről is.
– A projekt célja a gazdaság élénkítése a repülőtér vonzáskörzetében. Jelenleg a helyi vállalkozók lehetőségeit mérjük fel, hogy miként csatlakozhatnak ehhez a programhoz.
A fórumon Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere elmondta, hogy a BKIK várhatóan rövid időn belül birtokba veheti az önkormányzat által ingyenesen rendelkezésére bocsátott új irodahelyiséget. Az önkormányzat költségvetéséről szóló beszámolójában a polgármester kiemelte, hogy a kerület bevétele a 2010-es önkormányzati választások óta minden évben meghaladta a kiadásokat, és ezt a többletet a kerület mostani vezetősége a megörökölt 12 milliárd forintos adósság csökkentésére fordította.
A fórumon kérdést tettek fel a kerület csatornázásával kapcsolatban. Ughy Attila elmondta, hogy a fővárosi csatornázási projekt még az idén elindul, és ez a több évtizede napirenden lévő probléma belátható időn belül megoldódik.
– Mintegy 8000 háztartás lesz bekötve a csatornarendszerbe – emelte ki a polgármester, hozzátéve, hogy mindez az ezzel foglalkozó helyi vállalkozásoknak is munkalehetőséget jelent.
A fórumon Gáspár László, Budapest Főváros Kormányhivatala XVIII. Kerületi Hivatalának vezetőhelyettese beszámolt a hivatal eddig végzett munkájáról, és tájékoztatta a jelenlevőket az ott elintézhető – vállalkozók számára fontos – ügyekről.