Megszűnik a por az Égerfa és a Platánliget utcában

Írta:  2013.05.20.
Hosszú idő után szinte szó szerint fellélegezhetnek Pestszentimrén az Égerfa és a Platánliget utca lakói, ugyanis május első felében aszfaltburkolatot kap a földút.
Hosszú idő után szinte szó szerint fellélegezhetnek Pestszentimrén az Égerfa és a Platánliget utca lakói, ugyanis május első felében aszfaltburkolatot kap a földút. Az elmúlt években rengeteg gondot okozott az ott élőknek az autók által felvert por – ezután nem kell aggódniuk emiatt.

– Nem lehet ablakot nyitni, szellőztetni, ruhát teregetni, az ablakpárkányokon pedig vastagon áll a por – mondta Dámsa József, Ganztelep és Ganzkertváros fideszes önkormányzati képviselője. – Nagyon sok jelzést kapott az önkormányzat a lakóktól, és végül közösen sikerült megoldást találni a problémára.
A beruházás érdekessége, hogy az aszfaltozás költségeiből az itt élők önrészt vállaltak. Az új út létrejötte mindenképpen örömteli, de felvetődött olyan félelem is, hogy a Gyál felől érkezők nem használják-e majd amolyan menekülőútnak az új szakaszt, és emiatt nem lesz-e túl nagy a forgalom, növelve a balesetveszélyt.

– Erre oda kell figyelni, és ha szükség lesz rá, akkor a lakókkal egyeztetve, valamilyen forgalomtechnikai megoldással választ kell találni ezekre a kérdésekre – mutatott rá Dámsa József.