Kérdésed van? Gyere a Csibészbe!

Írta:  K.Gy. 2017.02.03.

Minden perc értékes a gyermekjóléti központ programjain.

Egy átlagos tanítási napon vagyunk. Vége az utolsó órának is, 4 óra múlt. A kicsiket az aulában várják a szülők, a nagyok magukban indulnak haza. Ám valóban hazatartanak? És ha igen, van már otthon valaki, amikor megérkeznek? Ezeket a kérdéseket tették fel maguknak a Csibész Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai is, akik válaszképpen létrehozták a prevenciós csoportot.

csibész csoportfoglalkozás copy
– A célkitűzésünk egyszerű és világos: abban szeretnénk segíteni, hogy a gyerekek számára az iskolán és a családdal eltöltött órákon kívüli idő ne lődörgés, csavargás legyen – magyarázta Madarassy Judit, a központ vezetője. – Hozzánk bárki betérhet a nyitvatartási idő alatt, itt nemcsak sportra, játékra és egyes művészeti ágak gyakorlására van lehetőség, hanem korrepetálásra, fejlesztésre, csoportfoglalkozásokon való részvételre is.

Itt érhetők el

 

Kondor Béla sétány 17.
Telefon: 291-3220
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A csoport hétfőn 8–18 óráig, kedden és szerdán 8–17 óráig, pénteken 8–15 óráig kereshető fel.


A csoport reggeltől késő délutánig várja az érdeklődőket: ebből kitűnik, hogy az iskola utáni idő kitöltése nem az egyetlen cél: a kínált szolgáltatásokat napközben is igénybe lehet venni.

Nem csak gyerekeknek

A prevenciós csoport már rég nem ismeretlen az iskolások körében.
– Szájról szájra terjed a hírünk – avatott be az intézményvezető. – Sokan járnak be hozzánk, a legtöbben a Havanna-lakótelepről. De mindenkit biztatunk, hogy éljen a lehetőséggel.
Érdemes, hiszen a központ által nyújtott szolgáltatások ingyenesek, és a már említett témákon kívül még nagyon sok területre kiterjednek: pályaválasztási, jogi és mentálhigiénés kérdésekkel, problémákkal fordulhatnak a szakemberekhez az érdeklődők, akik nem csak fiatalok lehetnek.

VAA 5710 copy
– A gyerekeket, a fiatalokat és a családokat is várjuk – mondta Madarassy Judit.
Az ellátás feltétele az, hogy a jelentkező XVIII. kerületi legyen, de az intézményvezető elárulta, hogy messzebbről is fordultak már hozzájuk segítségért.

Mit is kínálnak?

A legfontosabb információk olvashatók az intézmény honlapján, (www.csibesz18.hu), de pillantsunk be itt is a prevenciós csoport kínálatába. A játszóház lehetőséget ad a környékbeli gyerekeknek, hogy tanítás után, illetve az iskolai szünetekben az életkori sajátosságaiknak megfelelő játékokkal, vagyis hasznosan töltsék az idejüket. Felnőtt felügyelet mellett csocsózhatnak, pingpongozhatnak, vagy választhatnak a rengeteg társasjáték közül.

Programok a csoporttal

 

Úszás a Park uszodában – kéthetente csütörtökön, jelentkezés alapján
Kulturális programok – kiállítás-, múzeumlátogatás (az aktuális események a hirdetőtáblán, a honlapon és a Facebookon)
Kézműves foglalkozás – havonta egyszer
Családi programok – az aktuális események a hirdetőtáblán, a honlapon és a Facebookon
Főzőshow – kéthetente hétfőn
Ruhabörze
Nyitott ajtó klub – felnőttek találkozási lehetősége szerda délelőttönként


A Blende elnevezésű fotószakkör természetesen a fényképezés iránt érdeklődőket várja: itt többet tudhatnak meg a fiatalok erről a szakmáról, mint ha csak az okostelefonjukkal kattintgatnának.
A rajzszakkör azért alakult, hogy segítsen a gyermekeknek megőrizni és elmélyíteni a bennük lakozó alkotóképességet, a kísérletező kedvet, ráirányítsa a figyelmüket az alkotás fontosságára.
A Yes, I do angol nyelvklubbal azokat célozták meg, akik elmúltak 12 évesek, van már alapnyelvtudásuk és némi szókincsük, s nemcsak érteni, de beszélni is szeretnék a nyelvet. Kötetlen formában – akár általuk hozott angol nyelvű filmrészletek, zeneszámok, cikkek segítségével – gyakorolják az angol használatát.
Érdekes lehetőség a beategylet is, ahova ki-ki bevonulhat a karácsonyra kapott vagy a barátoktól szerzett gitárjával, és profi tanár segítségével sajátíthatja el a gitározás alapjait.
A további lehetőségekről is érdemes érdeklődni a Csibész prevenciós csoportjának elérhetőségein.