Az év első újszülöttjeit köszöntötték

Írta:  P.A. 2017.02.03.

Az idei év XVIII. kerületi első lány és fiú újszülöttjét is köszöntötte Kucsák László országgyűlési képviselő és Dömötör István alpolgármester január 30-án.

A Havanna-lakótelepen élő Terplán Kinga Orsolyát és az Alacska lakótelepi egyik családba érkezett Patakfalvi Eriket ajándékcsomaggal látogatták meg. A csomagban pelenka, kis zokni, kiscipő és ruhácska volt.
Erik január 1-jén éjfél után 1 órával született, és van egy 7 éves bátyja, aki édesanyja elmondása szerint először picit féltékeny volt a kistestvérre, de most már nagyon örül neki. Az egy órával Erik után megszületett Kinga Orsolyának két nővére van - 6 és 9 évesek -, akik nagyon várták már testvérük megszületését. A babák jól vannak, az étvágyuk megfelelő és éjszaka sem riasztják fel sírással a kelleténél többször szüleiket.
Dömötör István az ajándékcsomagok átadását követően elmondta, hogy nem sok hiányzott ahhoz, hogy a kerületben szülessen meg országosan az idei első gyermek. A babák felköszöntéséről szólva az alpolgármester kiemelte, hogy a kormányzattal egyetértésben a kerületi önkormányzatnak is nagyon fontosak a családok.

VAA 9462 copy
- Fontosak tartom én is a házasságkötést férfi és nő között, és természetesen örülök annak, ha a kerületi családokban is gyermek születik. Több mint egy éve zajlik a babakelengye programunk, aminek során a pestszentlőrinc-pestszentimrei újszülötteket a védőnői hálózat segítségével egy-egy kezdő babaápolási csomaggal látjuk el. A kerületben 800 és 1000 újszülött érkezik a családokba évente.
Kucsák László ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a magyar kormányzat több intézkedéssel is támogatja a gyermekvállalást, a családok bővülését.
- A növekvő születésszámot, ezzel együtt a nemzet gyarapodását is szolgálja többek között a családi adókedvezmény, ami idén ismételten jelentős többletként jelenik meg a családok kasszájában. Ugyancsak meg kell említeni a családi otthonteremtési kedvezményt, ami a lakatással együtt azt segíti, hogy minél kedvezőbb feltételek mellett vállalhassanak a szülők gyermekeket.

VAA 9466 copy