Tanösvény és játszóudvar

Írta:  2013.05.31.
A Vackor Óvoda Kölyökmackó (Címer utca) tagintézményében birtokba vették a gyerekek május 27-én az új tanösvényt és játszóudvart.
A Kölyökmackó tagovi udvarán a szülők, gyerekek és az óvónők együtt örültek annak, hogy megújult az óvoda udvara.

Az ünnepi pillanatokban Szőnyiné Guth Irén, a Vackor óvoda és tagintézményeinek (Címer és Podhorszky utcai tagóvoda), Bak Ferenc, az önkormányzat humánszolgáltatási irodájának a vezetője a megvalósítás részleteiről beszélt.

– A Vackor Óvoda udvara a Fővárosi Környezetvédő Alap 1 millió 800 ezer forint pályázati támogatásával valamint az önkormányzat és a Vackor Óvoda Gyermekeiért Alapítvány anyagi hozzájárulásával, összesen 3 millió 400 ezer forintból újult meg – mondta Bak Ferenc. – Az udvar öntözőrendszeres gyepszőnyeget, ütéscsillapító gyöngykavicsot és fenyőkéreg borítást kapott.
Az apróságok homok, kavics, sóder, fű, növényforgácsos úton bekötött szemmel, mezítláb mehetnek át, hogy a talpukon keresztül érzékeljék az egyes talajok közötti különbséget.

– Az intézmény kiemelt feladatának tartja, hogy a gyerekek érdeklődéssel forduljanak a környezetük felé – hangsúlyozta Szőnyiné Guth Irén. – A kialakított „Tevékeny” tanösvény játékain tapasztalatokat gyűjthetnek a gyermekek. Az óvodai nevelésünkben eddig is kiemelt jelentőségű volt a környezeti nevelés, a környezettudatos magatartás megalapozása, formálása. A gyógynövénykertben ismerkedhetnek a gyerekek a gyógynövények formájával és az óvodapedagógusok segítségével a hatásaival. A megújított kert régi álmunkat valósítja meg, mert úgy gondoljuk, hogy az igényesen kialakított udvarban a gyermekek egészségesebben, a szépre fogékonyabban nevelkedhetnek.
Az udvar avatásán a Címer utcai óvodások működtek közre. S ahogy véget ért az ünnepség, a gyerekek boldogan vették birtokba a szép újudvart, ahol sok-sok érdekesség, új játék várta őket.