Montessori minősítést kapott az Iciri-Piciri bölcsőde

Írta:  Puskás Attila 2017.02.13.

Minősített Montessori gyermekintézményként működik január 1-je óta az Erzsébet-Bélatelepen található Iciri-Piciri Bölcsőde.

A 2014. márciusi alapkőletétel és az októberi megnyitás óta eltelt rövid idő alatt az intézmény rendkívül népszerű lett a fiatalodó kerületrészben. A Montessori elv alapján történő fejlesztés egy új nevelési irányzat a kerület bölcsődei szolgáltatásában.

20170209 10274928
A minősítő oklevél február 9-i átadásán Bulyáki Gyuláné intézményvezető hangsúlyozta, hogy a gyermeki kíváncsiságot, érdeklődést és tudásszomjat a felnőtteknek kell kielégíteniük. Ehhez kitűnő módszer az olasz Maria Montessori nevelési elveire alapuló foglalkozás.

20170209 09473306
- A Montessori-pedagógia nem a hagyományos értelemben tanít, hanem olyan környezettel veszi körül a gyerekeket, amelyben saját élményeikre alapozva szerzik meg a szükséges tudást, fedezik fel a világot, fejlesztik képességekeit. A módszer figyelembe veszi a gyermek adottságait, képességeit és fejlettségi szintjét, és önálló, tevékeny, kreatív gyermekeket nevel.
Az intézmény számára a minősítést elismerő oklevelet Stefán Mariann, a Magyarországi Montessori Egyesület elnöke adta át.

20170209 10145100
Az eseményt megtisztelte jelenlétével Kucsák László országgyűlési képviselő, Ughy Attila polgármester és Dömötör István alpolgármester, Erzsébet-Bélatelep önkormányzati képviselője is. Mindhárman egyetértettek abban, hogy már bölcsődés korban fontos a gyerekek megfelelő fejlesztése, és örömtelinek tartják, hogy a XVIII. kerület nevelési tevékenysége egy újabb, nemzetközileg elismert és sikeres módszerrel bővült.