Hogy újra legyen otthonuk

Írta:  K.Gy, 2017.02.21.

A kerületi lakástüzek károsultjainak gyűjtenek szombat este az Új Tündérkert étteremben.

Több tragikus esemény árnyékolta a közelgő ünnep fényeit december közepén a kerületben: társas és családi házak gyulladtak ki a hideg napok során. December 18-án Pestszentimrén a Bocskai és az eke utca sarkán égett egy családi ház, közvetlenül karácsony előtt a Baross és a Barta Lajos utca sarkán keletkezett lakástűz, amely átterjedt a szomszéd családi házra is. Ezt követően egy Fáy utcai társasház egyik lakása gyulladt lángra.
A Baross utcai tűznek szemtanúja volt Venczák Anna Viktória is.

sketch 1487186119844
– Kutyát sétáltattam éppen, amikor felfigyeltem a tűzre – emlékezett vissza a Városkép kedvéért. – Akkor már dolgoztak a tűzoltók, folyt a mentés, de már akkor látni lehetett, milyen nagy mértékben károsodott maga az ingatlan. Magam is meglepődtem, de az első gondolatom az volt, hogy tudok-e valhogy segíteni azoknak, akik a szemem előtt vesztik el az otthonukat.
A szándék elhatározássá érett, amikor Viktória megtudta, a házak lakóinak új otthont kellett keresniük, mert a tűz által okozott pusztítás lakhatatlanná tette az ingatlanokat.
– Az a munkám, hogy esküvőket szervezzek – mesélte –, tehát szervező emberként azonnal azon kezdtem törni a fejemet, milyen jótékonysági rendezvénnyel lehetne pénzt gyűjteni a károsultak számára?
A töprengésből eredeti ötlet született. Miután egy frissen létrehozott Facebook csoport közössségének köszönhetően sikerült ruhát és más fontos használati tárgyat gyűjteni, majd egy családi napot hirdettek meg janár 28-ra a Kondor Béla Közösségi Házba.
– Sikeres volt, szép számmal érkeztek a látogatók – mondta Venczák Anna Viktória. – Az összegyűlt összeg azonban mindössze 80 ezer forint, amelyet a Baross, illetve az Eke utcai tűzben károsult két-két család között osztunk szét. Szeretnénk többet adni, ezért szervezetünk február 25-re az Új Tündérkert étterembe egy jótékonysági vacsorát.
A részvétellel kapcsolatban a plakáton megadott elérhetőségen lehet érdeklődni.